Учени от канадския Център по наркология и психическо здраве към

...
Учени от канадския Център по наркология и психическо здраве към
Коментари Харесай

Учени разкриха нови опасни последици от депресията


Учени от канадския Център по наркология и психическо здраве към Университета в Торонто откриха, че продължителната меланхолия може да докара до съществени промени в мозъка. Резултатите от техните проучвания бяха оповестени в журнала „ Дъ Лансет Псайкайътри ”.

За да стигнат до тези заключения учените са направили наблюдаване върху 25 пациенти на възраст сред 18 и 75 години, които страдат от рекурентно депресивно разстройство към този момент повече от 10 години; 25, диагностицирани относително скоро с дистимия (хронична по-лека форма на депресия), както и 30 изцяло здрави индивида.

„ Анализирахме връзката сред общия размер на разпространяване на транслокаторния протеин (TSPO) - маркер на микроглиалната пролиферация, продължителността на нелекуваното огромно депресивно разстройство и общата дълготрайност на болестта след лекуването с антидепресанти", обясниха канадските лекари.

Крайните резултати сочат, че пациентите, които страдат от тежко дългогодишно депресивно разстройство, имат в мозъка си над 30% по-високо наличие на транслокаторния протеин, по отношение на останалите. Това значи, че мозъкът на хората с униполарна меланхолия наподобява по същия метод, както при пациентите с невродегенеративни болести като заболяването на Алцхаймер или заболяването на Паркинсон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР