Учени от Калифорнийския университет в Дейвис обясниха причината за главоболието

...
Учени от Калифорнийския университет в Дейвис обясниха причината за главоболието
Коментари Харесай

Защо ни боли глава от някои червени вина?

Учени от Калифорнийския университет в Дейвис обясниха повода за главоболието след консумация на алено вино.

Учени от Калифорнийския университет в Дейвис обясниха повода за главоболието след консумация на алено вино. Резултатите от изследването са оповестени в списание Scientific Reports.

Някои хора даже след една чаша алено вино могат да получат главоболие за интервал от 30 минути до три часа . И това събитие е записано даже при хора, които нормално нямат главоболие след приложимост на други алкохолни питиета.

Експертите допускат, че повода е във флаванола , който се съдържа в алените виновност. Вероятно веществото кверцетин нарушава естествения метаболизъм на алкохола, като предизвика главоболие . Този флаванол се съдържа във всички типове плодове и зеленчуци, в това число и в гроздето. Често се употребява като хранителна добавка, само че се трансформира, когато се смеси с алкохол. По-конкретно кверцетинът се трансформира в кверцетин глюкуронид, който блокира метаболизма на алкохола. В резултат на това хората могат да натрупат токсина ацеталдехид, който предизвиква зачервяване на лицето, главоболие и гадене.
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР