Учени от института Рикен в Япония установиха защо суперстолетниците -

...
Учени от института Рикен в Япония установиха защо суперстолетниците -
Коментари Харесай

Учени откриха тайната на суперстолетците

Учени от института Рикен в Япония откриха за какво суперстолетниците - хората на 110 и повече години, доживяват до толкоз дълбока напреднала възраст, оповестява в. " Мирър ".

Откритието им може да докара да създаване на лечения, които ще усилят броя на суперстолетниците.

" Ако открием връзка сред имунната система, стареенето и дълголетието, това може да способства за увеличение продължителостта на живата ", съобщи ръководителят на проучването Косуке Хашимото..

С напредването на възрастта рискът от рак и други животозастрашаващи заболявания се усилва вследствие на намаляването на имунните Т-клетки. Те унищожават микроби и вируси и са в обилие у суперстолетниците.

В рамките на само по рода си проучване Хашимото и сътрудниците му фокусирали вниманието си върху хиляди имунни кафези във взетата от 7 суперстолетници кръв. Тези кръвни проби били съпоставени с други, взети от петима инцидентно подбрани участници на 50-80-годишна възраст.

" Получените резултати навеждат на мисълта, че имунната система на суперстолетниците може да даде отбрана против вирусни инфекции и развиване на тумори, осигурявайки извънредно дългоденствие - означи Хашимото. - Това изяснява за какво в множеството случаи суперстолетниците прекарват по-голямата част от живота си в положително здраве. "

Било открито, че необикновен тип Т-клетки, известни като CD4+, са 4-5 пъти повече у суперстолетниците, в сравнение с у по-младите от тях участници. Не е ясно за какво и по какъв начин това удължава живота. Откритието може да докара до създаване на хапче, което е балсам на младостта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР