Учени от Харвардския университет създали и изпробвали върху мишки микрочастици,

...
Учени от Харвардския университет създали и изпробвали върху мишки микрочастици,
Коментари Харесай

Учени откриха начин за борба с нелечими ракови заболявания

Учени от Харвардския университет основали и тествали върху мишки микрочастици, които разрешават на имунната система да се бори дейно с туморните кафези, гласи отчет, оповестен на уеб страницата на университета.

Изследователите основали парченце, която би трябвало да помогне на микрофагите (имунни кафези, които защищават организма, като търсят евентуални закани като вируси, бактерии и ракови кафези, и ги гълтам и унищожават). Тези кафези убиват инфектираните, само че туморните кафези са в положение да трансформират техния фенотип. Те отделят субстанции, които „ превключват “ свойствата на макрофагите и вместо да убият туморните кафези, те стартират да подтикват растежа им, като в това време потискат имунната система на организма, като в последна сметка подкрепят метастазите.

За да пренасочат микрофагите против верните кафези, учените основали „ раница “ от микрочастици, като се закрепва благодарение на полимери за външната повърхнина на клетката.

Направените до момента опити са открили, че третираните по този метод микрофаги забавят растежа на тумора и понижават метастазите при мишки с нападателна форма на рак на гърдата.

Резултатите от проучването са оповестени в „ Science Advances “.

Учените се надяват тази техника един ден да бъде употребена за лекуване на разнообразни положения, свързани с имунната дисфункция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР