Учени от Австралия извършиха изследвания и след анализ на резултатите

...
Учени от Австралия извършиха изследвания и след анализ на резултатите
Коментари Харесай

Веднага спрете тези две неща, за да се предпазите от рак на гърдата

Учени от Австралия направиха проучвания и след разбор на резултатите си откриха, че към 30 000 случая на рак на гърдата може да се предотвратят през първите години, в случай че дамите прекратят потреблението на алкохол и поддържат обикновено тегло.

Според тях рисковете от рак на гърдата се доста по-големи, в случай че дамите пият алкохол всеки ден.

" Научихме, че актуалното равнище на затлъстяване и наднормено тегло допринеася за най-голямата част от случаи на рак на гърдата, които могат да бъдат избегнати – 17 500 случая през идващото десетилетие. За алкохола те са 11 600 ", споделя доктор Маарит Лааксонен.

В същата седмица различен екип учени откри, че антибиотикът клофазимин може да се употребява при химиотерапията за лекуване на напреднал рак на гърдата. Според професор В. Катанаев, който управлява Катедрата по фармакология в Медицинския факултет в Женева, този антибиотик забавя доста растежа на тумора и метастазите.

Екипът от учени от Биомедицинския факултет от Швейцария, Университетът в Лозана и Женева, дружно с Университетската болница в Женева, разгласява резултатите от задълбочените си проучванията в медицинските издания. Според една от публикациите, антибиотикът клофазимин, прочут като лекарство против проказа, може да бъде употребен по време на химиотерапия за една от най-тежките форми на рак на гърдата. Изследвания върху гризачи потвърждават, че този антибиотик работи като блокер на WNT-сигналните пътища, които подкрепят растежа на тумора и разпространяването на метастази.

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР