Учени обявиха, че с помощта на нов радиотелескоп в Австралия

...
Учени обявиха, че с помощта на нов радиотелескоп в Австралия
Коментари Харесай

Учени засякоха нови непознати сигнали от Космоса

Учени оповестиха, че благодарение на нов радиотелескоп в Австралия са засекли поредност от непознати радиосигнали от Космоса. Те са общо 20 единствено през тази година, споделя Райън Шанън от Университета по технологии " Суинбърн " пред сп. Nature.

За съпоставяне, от 2007 година до 2018 година общият брой на сходни засечени сигнали е бил 10. Проучването на учените потвърждава, че тези радиосигнали идват от далечните зони на Вселената, а не от галактиките в близост.

Сред новите засечени сигнали са и най-мощните до момента. Повечето сигнали са еднократни, като нямат забележим източник. Един от дребното повтаряеми сигнали е засечен преди няколко години, като е локализиран до вселена на 3 милиарда светлинни години разстояние.

Шанън споделя, че учените ще се опитат да проследят източниците и на новооткритите сигнали. Те са в разнообразни честоти, като демонстрират през какъв брой материал са минали по време на пътуването си. " Тъй като знаем, че идват от доста надалеч от Вселената, можем да използваме сигналите, с цел да засечем изчезнала материя, която се намира в пространството сред галактиките, което е доста вълнуващо ", споделя още Шанън.



Учените за в този момент не знаят какво поражда тези сигнали. Макар да не се изключва опция те да са от извънземна цивилизация, съгласно астрономите по-вероятно е да са дело на солиден обект като неутронна звезда да вземем за пример. / vesti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР