Учени нанесоха удар на мисията за намиране на живи организми

...
Учени нанесоха удар на мисията за намиране на живи организми
Коментари Харесай

Учени: Може и да няма живот на друга планета, освен Земята

Учени нанесоха удар на задачата за намиране на живи организми на други планети, отвън Земята. Според тях нашата планета има невероятното качество да има течна вода – най-важната причина за съществуването на живот и изискване, което другите планети не извършват, съобщи AFP.

Предполагаше се, че е допустимо планетите, които обикалят към звезди, сходни на слънцето, да имат течна вода на тях, или да минават през етапи, при които ледът се втечнява.

Това би се случило, в случай че млада Тъмна звезда на някоя ледовита, млада планета, както Земята в ранната си фаза, стартира да се затопля и придобие същите качества като Слънцето, това би стопило ледените обръчи на обикалящата планета и би я изпратило в орбита, която би била на подобаващото разстояние – така наречен зона „ Голдилокс “.

Тази доктрина бе оборена в материал на известно списание, което се занимава с тематиката. Там се твърди, че този вид е по-малко евентуален, в сравнение с се предполагаше.

Юн Янг, от Пекинския университет в Китай и екип от откриватели, са употребявали климатични модели, с цел да симулират еволюцията на ледените планети.

Оказало се е, че без парниковия резултат – неповторимо за Земята събитие – силата, нужна за стоплянето на ледена планета, няма да бъде задоволителна с цел да провокира прехода от замръзване към инферно, по средата, на който, би трябвало да е етапа, в която е допустимо да се образува живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР