Учени, активисти и служители на ООН многократно описват как светът

...
Учени, активисти и служители на ООН многократно описват как светът
Коментари Харесай

Европейският съюз призовава за „началото на края“ на изкопаемите горива на разговорите за климата на COP28

Учени, деятели и чиновници на Организация на обединените нации неведнъж разказват по какъв начин светът би трябвало последователно да спре потреблението на въглища, петрол и природен газ — които са виновни за по-голямата част от породеното от индивида стопляне на планетата – само че всяко съглашение, което излиза от COP, би трябвало да бъде съвсем единомислещо.

„ Имаме над 190 партии тук на COP28 и имаме потребност от всички тези страни, всички тези страни да се съгласят да отстранен изкопаемите горива “, предизвести Хукстра.

Малките островни народи и други разрастващи се страни също алармираха поддръжка за последователното унищожаване на изкопаемите горива.

Какво да се направи за понижаване на излъчванията от изкопаеми горива е централен въпрос на договарянията, защото страните би трябвало да решат по какъв начин да приведат климатичните си упоритости в сходство с рестриктивните мерки за стопляне, избрани в Парижкото съглашение.

Президентът на COP28, Султан Ал Джабер, който също ръководи Abu Dhabi National Oil Co., сподели, че има вяра в науката и е „ л...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР