Учени: Ако с тях свикнеш още от бебе, здравословният навик

...
Учени: Ако с тях свикнеш още от бебе, здравословният навик
Коментари Харесай

Експерти: Ако бременните хапват зеленчуци, децата им също ще ги харесват

Учени: Ако с тях свикнеш още от бебе, здравословният табиет се резервира за цялостен живот

Почти всеки родител е водил неравната борба да накара детето да си изяде зеленчуците на обяд. Учените са безапелационни - в случай че майките хапват повече от тях по време на бременността, дребният човек също ще ги хареса.

Изследване на екип от американски и френски експерти стигна до извода, че най-малко три порции растителна храна на ден при дамите, очакващи дете, покачва след това апетита за тях на децата до 6-годишна възраст.

Поддържането на подобен хранителен режим и по време на кърменето също оказва помощ, споделят създателите на изследването.

Според тях нагарчащите зеленчукови усети, пренесени в утробата и в майчиното мляко, могат да оформят питателните желания на дребните, до момента в който порастват. Експертите вземат поради и обстоятелството, че майки, които обичат и държат на зеленчуците, притискат децата си да ги ядат по-често и дават персонален образец, написа английският в. “Дейли мейл”, представен от.

Макар и с потвърдена изгода за здравето, единствено една пета от подрастващите във Англия изяждат предложените от здравните служби 5 порции на ден. А храненето, богато на листни зеленчуци и плодове, укрепва имунната система, пази от затлъстяване и даже от някои типове рак.

Учени от Род Айлънд, Колорадо, и френския университет Париж-Сакле са изследвали 700 дами от 2005 до 2007 година по време и след бременност.

Шест години по-късно са интервюирали майките какво количество зелени храни на ден са приемали в този интервал и какво количество са консумирали децата им от 6 месеца до 6 години. Резултатите от теста бяха оповестени неотдавна в здравното издание Appetite. В течение на година децата на дами, включващи в менюто си повече зарзават и плод, са изяли от тях 35 порции повече от тези на майки, които заобикалят сходни храна.

Според откривателите, в случай че със зеленчуците свикнеш още от бебе, този здравословен табиет се резервира и по-късно в живота. “Вродените желания, които отхвърлят зеленчуковия усет, стават преграда за потреблението на такива храни както в детството, по този начин и през целия живот”, изясняват създателите на теста. Доказателствата сочат, че в случай че приемът на зеленчуци от майките пренатално и постнатално се усили, това може да бъде ефикасна тактика за повишение на потреблението им и от техните бебета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР