Учебни материали за проектно-базирано обучение и задълбочаване разбирането на учениците

...
Учебни материали за проектно-базирано обучение и задълбочаване разбирането на учениците
Коментари Харесай

Климатичните промени влизат в училище през есента

Учебни материали за проектно-базирано образование и задълбочаване разбирането на учениците за климатичните промени ще бъдат налични гратис за учители и възпитаници в цялата страна от идната образователна година.

Целта на материалите е да поддържа учениците да схващат по-добре провокациите, свързани с климатичните промени и да ги предизвика сами да търсят и оферират на решения на екологичните проблеми в техните общности. Образователните запаси дават опция също на учителите да ползват нови и новаторски преподавателски подходи, които дават повече независимост и поле за деяние на учениците по отношение на настояща тематика за целия свят.

Материалите са ориентирани към възпитаници от 5 до 12 клас и ще могат да се интегрират в образованието по разнообразни предмети. Те обгръщат три тематични области:

Транспорт и климатични промени;
Природа и земеделие;
Производство и сила.

Учебните запаси се изготвят по план на фондация “Заедно в час”, който е финансиран от Европейската климатична фондация (European Climate Foundation).

“Макар постоянно да чуваме, че бъдещето е в ръцете на учениците, рядко в България ставаме очевидци на съответни действия, които да разрешават на децата в действителност да вземат участие в търсенето на решенията за провокациите на бъдещето. С тези образователни материали, заложените хрумвания и опцията самите възпитаници да бъдат дейна част от оправянето с климатичните промени е стъпка към това да имаме по-овластени, по-активни и виновни жители на следващия ден. Вярвам, че материалите дават добра опция и на самите учители да се ангажират повече с тематиката и да ги доразвият като действия през своя опит и умения.”, споделя Юлия Мишкова, обучител в екипа на “Заедно в час” и един от експертите, които работят по плана.

В първа фаза на плана с поддръжката на опитни външни консултанти към този момент са основани първите разновидности на образователните материали и проект за съответни действия за планово основана работа с възпитаници по тематиката за климатични промени.

Следващата фаза на плана, която обгръща месеците до края на образователната година, образователните материали ще се тестват в няколко учебни заведения в цялата страна. Всички възпитаници, които работят по материалите ще разработят свои планове за решение на климатични провокации на база на наученото. Проектите и концепциите на учениците ще бъдат обществено показани на особено събитие на 11 юни в София. Следва в допълнение тестване на образователните материали и в обичайна Лятна академия на “Заедно в час”, която ще се организира от 19 юли до 5 август в две учебни заведения в София.

След приемане и култивиране на противоположната връзка от учениците и учителите от тестовия интервал материалите ще бъдат финализирани. Те ще бъдат оповестени и публикувани обществено като запаси на най-големия български уебсайт за обучителни запаси за учители Prepodavame.bg.

Материалите също ще бъдат преведени и на други езици и ще бъдат публикувани в просветителните организации от световната мрежа на Teach For All.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР