Учебната година започна и сутрешната суматоха от ученици в градския

...
Учебната година започна и сутрешната суматоха от ученици в градския
Коментари Харесай

Знаете ли, че в България се намира първото на Балканите референтно Google училище?

Учебната година стартира и утринната блъсканица от възпитаници в градския превоз незабавно се усети с цялостна мощ. Леко сънени, само че доста усмихнати и витални (е, най-малко в множеството случаи), учениците още веднъж потеглиха на учебно заведение. Една крачка назад към естественото ни всекидневие на цялостни обороти. Преди и в първите дни на всяка нова образователна година по традиция има полемики. Било то за тежките раници или за нещо друго. Тази година, разумно, тематиката е обвързвана с ограниченията за ковид и детайлите към тях. Родителите са обезпокоени, учителите, шефовете и учениците - също, а наподобява като че ли неналичието на религия в институциите дава почва на конспирации и мотив за неспазване на разпоредбите. Нека обаче оставим тази тематика встрани, а да си поговорим за нещо, което мнозина от нас като че ли не помниха. Нека си приказваме за светлата страна на българското обучение. 
Знаехте ли, че в град Пловдив се намира първото Google референтно учебно заведение на Балканския полуостров? Това е езиковата гимназия " Иван Вазов ", в което 100% от учениците имат самостоятелни електронни профили в системата за обучение на Гугъл - G Suite, 23 учители са сертифицирани по стратегия Гугъл Educator (първо и второ ниво) има 170 Гугъл класни стаи и цели 53 възпитаници учат по новаторския модел 1:1 (едно към едно). 
 Как ще реагират учебните заведения при положение на ковид - отговорите на Таня Михайлова Как ще реагират учебните заведения при положение на ковид - отговорите на Таня Михайлова
Една присъствена година – за това работим, няма да затваряме учебни заведения и детски градини в средата на октомври, стартира зам.-министъ...
Този модел включва мощна интеграция на просветителните технологии в образователния развой и разрешава учене на всички места и когато и да е. Само преди три години гимназията стана първата в страната, която пребори тежките раници и пособия посредством цифровизация на образователния развой с две паралелки, а предходната година показа и първата в България паралелка, която ще учи по модела 1:1 - учениците влязоха в клас единствено с електронно устройство, особено основано за учебни заведения. На събитието тогава участва даже Министъра на образованието. И най-прекрасното е, че това е първата крачка. Гимназията продължава да върви по пътя на модерното обучение в 21-ви век и дава образец за други учебни заведения и градове освен в България, само че и на Балканите. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР