Учебната година се удължава само за малко над 300 училища,

...
Учебната година се удължава само за малко над 300 училища,
Коментари Харесай

Учебната година се удължава за около 300 училища, останалите ще решават индивидуално

Учебната година се удължава единствено за малко над 300 учебни заведения, които в края на 2020 година са прекъснали краткотрайно образованието на учениците от 1. до 6. клас, оповестяват от МОН.

Вместо постоянни образователни часове в електронна среда тогава те са предложили извънкласни и планови действия и/или поддръжка за превъзмогване на компликации при асимилиране на материала.

Останалите учебни заведения могат да употребяват спомагателните две седмици за учениците от 4. до 6 клас и надлежно три седмици за учениците от 1. до 3. клас по два метода:

- за наложителни занимания за децата с нужда от наваксване на образователен материал;

- за извънкласни действия по ползи за останалите възпитаници, присъединяване в които е по избор на родителите.

Всяко учебно заведение ще разгласява на уеб страницата си график за плануваните действия до формалния завършек на втория образователен период.

Документите за приключен клас или стадий на образование ще бъдат издадени най-късно до 7 дни от края на периода, без значение че образователните дни за съответния випуск в съответно учебно заведение може да са завършили по-рано.

Четвъртокласниците ще получат удостоверенията си за приключен начален стадий на главно обучение на 1 юни, с цел да имат опция да аплайват в гимназии с профили „ Математика “ и „ Природни науки “.

Заповед на някогашния министър на образованието планува вторият образователен период за учениците от 1. до 3. клас да завърши на 23 юни, а за 4. до 6. клас – на 30 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР