Участващата с уайлд кард Бианка Андрееску (Канада) разгроми бившата номер

...
Участващата с уайлд кард Бианка Андрееску (Канада) разгроми бившата номер
Коментари Харесай

Тийнейджърка шокира Мугуруса в Индиън Уелс, даде й само гейм

Участващата с " уайлд кард " Бианка Андрееску (Канада) разгроми някогашната номер 1 в международната класация по тенис Гарбине Мугуруса (Испания) с 6:0, 6:1 и се класира за полуфиналите на мощния шампионат по тенис за дами в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8.36 милиона $.

18-годишната Андрееску завоюва първите девет гейма в мача, а по-късно довърши съперничката си за 52 минути на корта.

Тийнейджърката започва сезона на 152-а позиция в класацията на WТА, само че за трети път през годината доближи полуфинал и към този момент си подсигурява място в топ 40 след конкуренцията в Калифорния.

" Това, което реализирах в последните няколко месеца, е необикновено. Мисля, че през днешния ден изиграх един от най-хубавите мачове в кариерата ми до момента. Всички старания в тренировките се отплатиха. Бях съсредоточена от първата точка, нямаше какво да изгубвам и просто дадох всичко от себе си ", разяснява Андрееску.

Поставената под номер 20 Мугуруса съобщи, че не е посочила нужното равнище.

" Не играх по този начин добре, както в предходните дни. Имах проблеми и не съумях да намеря метод да се оправя, тъй като тя поддържаше доста високо равнище от самото начало ", съобщи испанката.

За място на финала Андрееску ще се изправи против шестата сложена Елина Свитолина (Украйна), която победи 19-годишната чехкиня Маркета Вондроушова с 4:6, 6:4, 6:4 по-късно повече от два часа игра.

Свитолина навакса пробив пасив при 2:3 гейма в решаващия трети сет и стигна до поврат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР