Участвали ли са политически лица по време на протестите на

...
Участвали ли са политически лица по време на протестите на
Коментари Харесай

„Лицата на протеста“: Кандидатите за общински съветници, които участваха в протестите и ги политизираха

Участвали ли са политически лица по време на митингите на енергетиците и миньорите, като по този метод са пробвали да извлекат политически дивиденти от недоволството на енергетиците – отговор на този въпрос дава инспекция на Българска национална телевизия, съгласно която немалка част от „ лицата на митинга “ са претенденти за общински съветници, някои от които са и синдикални водачи.

На 1 октомври в Министерския съвет трябваше да се организира среща на премиера Николай Денков с представители на енергетици и миньори. Тогава той съобщи:

„ За страдание, крайният период за изпращане на проектите към Европейската комисия съответства със старта на акцията за бъдещите локални избори. Това даде комфортен мотив политически партии и претенденти за локална власт да злоупотребят с терзанията на хората, да ги лъжат с нереалистични предизборни упования. Възмутително е, че митинги на „ Мини Марица изток “ се провеждат от лидер на листа за общински съветници в община Стара Загора, различен уредник е изявен деятел на политическа партия. Безотговорни политически акции, маскирани като синдикални начинания, няма да оказват помощ на хората, ще оказват помощ единствено на упоритостите на политиците за локална власт. “

Сред водачите на митингите са
членове на синдикалните организации на КНСБ и КТ „ Подкрепа “.
На самите митинги обаче бяха видяни и политически деятели, част от тях и синдикалисти.

Деян Христов Дяков е ръководител на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ и ръководител на Сдружение „ За Марица изток “.

На уеб страницата на Общинската изборна комисия – Стара Загора се вижда, че той е на
първо място в листата на „ Левицата “ за общински консултант в Стара Загора.
На 27 септември във Facebook групата на Сдружение „ За Марица изток “ е оповестено видео, на което Деян Дяков афишира, че ще стартират протестни дейности, демонстрира.

Ние от организацията „ За Марица изток “ и жителите на Старозагорска община и Старозагорски район ще блокираме значими пътни артерии в страната. Господа министри, на следващия ден ще блокираме цялата страна, в случай че през днешния ден вземете това позорно за България решение “, афишира той.

Седмица преди този момент КНСБ при „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ в лицето на Деян Дяков като неин ръководител
подава заявление до премиера Николай Денков да взе участие като страна в договарянията
и подписване на съглашение със обществените сътрудници по отношение на декларация с техни претенции за плана за териториалните проекти.

На фейсбук страницата на КНСБ при „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ има оповестено видео от митингите, в което Деян Дяков се обръща към протестиращите и им изяснява по какъв начин вървят договарянията и какво са създали до този миг. От обръщението му към хората излиза наяве, че той е в ролята на един от уредниците.

На 28 септември той гостува в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия
като лидер на митинга в Раднево.
На митингите в района с изключение на Деян Дяков, участват и други претенденти за общински съветници от листата на „ Левицата “. Това са Ростислав Рашев и Александър Тодоров, излиза наяве от следствието, което разгласява и фотоси и видеа от митингите, на които се виждат въпросните лица.
Сред протестиращите е взела участие и някогашната арбитър Румяна Ченалова –
претендент за общински консултант в Стара Загора от „ Бъдеще за родината “.

На парламентарните избори през 2021 година Ченалова беше в листите на Политическа партия „ Възраждане “. В края на 2011 година като арбитър тя издаде оправдателна присъда на обвинения за двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “.

Политически деятели е имало и на митингите на Автомагистрала „ Струма “ край Дупница в област Благоевград.

Настоящият кмет на Бобов дол и претендент за кмет на идните избори от Местна коалиция Партия на ЗЕЛЕНИТЕ (Партия на ЗЕЛЕНИТЕ, Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ, ИМА ТАКЪВ НАРОД, ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА) Елза Стоянова Величкова.
Двама претенденти за Общинския съвет на Бобов дол от партия „ Възраждане “
също са на митингите – Владимир Атанасов Станоев и Благой Благоев. Владимир Станоев е и претендент за кмет.

По време на дебатите в Народното събрание за съглашението, което беше оповестено сред енергетиците и държавното управление, депутати от „ Възраждане “ обявиха, че също са взели участие в митингите в персонално качество.

На митингите е видяна и Тодорка Дамянова – общински координатор на КНСБ Дупница и претендент за общински консултант от Политическа партия ГЕРБ.
На 2 октомври във Facebook групите КТ „ Подкрепа “/Podkrepa CL и „ Истината за Мини Марица изток “
са оповестени протестни претенции за незабавна среща в Народното събрание с ръководителите на парламентарно показаните партии. Документът е подписан от 12 синдикалисти. Проверката ни сподели, че с изключение на Деян Дяков, още най-малко двама сега са претенденти за общински съветници.
Тоест най-малко 25% от синдикалистите, подписали настояванията, са политически деятели.
Това са Дейвис Максимов Кичуков и Марио Василев Толев – претенденти за съветници в Бобов дол от „ Бъдеще за родината “, демонстрира още следствието на националната телевизия.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР