Участвал съм в много кръгли маси и дискусии за това

...
Участвал съм в много кръгли маси и дискусии за това
Коментари Харесай

Радев в Джебел: Във новия високотехнологичен завод се вижда моделът на икономиката на бъдещето

Участвал съм в доста кръгли маси и полемики за това по какъв начин би трябвало да наподобява българската стопанска система като софтуерно развиване, иновативност и организация на работа, отвореност към света, взаимоотношение с локалната власт, отношение към чиновниците и съм горделив, че има дружество, в което можем да забележим на процедура модела на българската стопанска система на бъдещето.

 

Това сподели в Джебел президентът Румен Радев, който бе посетител на откриването на цех 2 и на 40-та годишнина на машиностроителната компания „ Кяшиф “.

 

Бях сюрпризиран, че тук, в Джебел, може да се развива индустрия на международно равнище. Затова и одобрих поканата на господин Кяшиф да открием дружно идващия цех, сподели още Радев. 

 

Той поздрави притежателите на фамилната компания за ефикасното взаимоотношение с локалната власт. 

 

„ С вашата активност допринасяте и за превъзмогване на огромния проблем на нашето съвремие – дълбоката демографска рецесия, чието превъзмогване изисква уравновесено районно развиване, превъзмогване на тежките районни несъответствия, и вие потвърждавате, че високотехнологична индустрия може да се развива освен в София, Пловдив, Стара Загора, само че и в дребни отдалечени общини, каквато е община Джебел “, сподели още президентът. 

 

Фирма „ Кяшиф “ ЕООД създава хидравлични цилиндри. През последните две години влага в стартирането на два нови завода, с което да се приключи цикълът на предлаган подбор - от най-малките до най-големите цилиндри за всяка една съществуваща машина под, на и над земята. 

 

Пред присъстващите посетители на тържеството основателят на фамилната компания инж. Кяшиф Кяшиф регистрира, че 99 % от продукцията се изнася на европейския пазар. Среднодневно в трите завода се създават към 1 500 цилиндъра. Средната работна заплата на работещите към 600 души е 2 600 лв., вдигната последно през септември. Към днешна дата продължава строителството на цех 4, регистрира още инж. Кяшиф. 

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР