Участниците в Зимните олимпийски игри в Пекин в случай на

...
Участниците в Зимните олимпийски игри в Пекин в случай на
Коментари Харесай

Дефинираха мерките за борба с COVID-19 по време на Игрите в Пекин

Участниците в Зимните олимпийски игри в Пекин при положение на заразяване с ковид ще могат да излязат от карантината след два поредни негативни PCR теста. Това оповестиха за ТАСС от пресслужбата на Международния олимпийски комитет (МОК).

" Мерките против битката с ковид за Зимните олимпийски игри и Параолимпийските игри в Пекин през 2022 година са ясно дефинирани. Всяка неразбираема обстановка ще бъде прегледана от екип от високопоставени локални и интернационалните медицински специалисти. Същият принцип работи добре и на Олимпийските игри в Токио 2020 ", оповестиха от МОК.

" Спортистите и участниците в Игрите, които дадат позитивен тест за КОВИД-19 и нямат признаци, ще бъдат освободени от карантината незабавно щом дадат два поредни негативни резултата от PCR теста с период от минимум 24 часа сред двете проби и без други признаци. След това те ще бъдат включени в системата за близки контакти, т.е. ще бъдат тествани два пъти дневно, само че ще им бъде разрешено да правят главните си действия, свързани с Игрите, без да бъдат изолирани. За спортистите това значи, че те ще могат да упражняват и се състезават ", се споделя още в изказването.

МОК акцентира, че спортистите и другите участници в Игрите могат да вземат участие в тях, даже в случай че са били в контактна група на болен от ковид.

" В такива случаи има специфичен режим на непосредствен контакт, включващ тестване два пъти дневно и специфични условия за пътешестване и храна. Създадени са да вземем за пример условия за обезпечаване на качествено хранене, спортистите също ще могат да употребяват поддръжка в региона на психологичното здраве когато и да е ", прибавят от МОК.
 Около 20 български спортисти ще вземат участие на зимните олимпийски игри в Пекин
Около 20 български спортисти ще вземат участие на зимните олимпийски игри в Пекин

Очакваме с неспокойствие най-големия състезателен конгрес на планетата, сподлея Екатерина Дафовска
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР