Участниците в Руския народен събор и руският патриарх Кирил приеха

...
Участниците в Руския народен събор и руският патриарх Кирил приеха
Коментари Харесай

"Православен" чекизъм и империализъм - кагебистът и рашистки патриарх Кирил заяви, че Русия водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад

Участниците в Руския национален събор и съветският патриарх Кирил одобриха " мандат ", в който описаха съветската инвазия в Украйна като " свещена война ", по време на която Москва пази света от " изпадналия в сатанизъм Запад ". Документът е оповестен на официалния  уебсайт  на Московската патриаршия и съставлява кулминационна точка на това, което назоваваме " православен чекизъм " и " православен империализъм. 
 
 Православен чекизъм Православен чекизъм Източник: Пресслужба на Московската патриаршия
Съдете сами - още първоначално се декларира, че " специфичната военна интервенция е нов стадий в националноосвободителната битка на съветския народ против незаконния киевски режим и груповия Запад зад него, който се води в земите на Югозападна Русия от 2014 година. В хода на специфичната военна интервенция съветският народ пази своя живот, независимост, държавност, цивилизационна, религиозна, национална и културна еднаквост, както и правото да живее на лична земя в рамките на една съветска страна ".
 
Съборът, който се организира на 27 март в московската катедрала " Христос Спасител ", дефинира, че " от духовно-нравствена позиция специфичната военна интервенция е Свещена война, в която Русия и нейният народ, защитавайки единното духовно пространство на Свята Русия, извършват задачата на " Сдържащия ", защитавайки света от настъплението на глобализма и успеха на Запада, който е изпаднал в сатанизма ".
 
 Православен чекизъм Православен чекизъм Източник: Пресслужба на Московската патриаршия
В документа се отбелязва също така, че " след привършване на специфичната военна интервенция цялата територия на модерна Украйна би трябвало да влезе в зоната на изключителното въздействие на Русия. Възможността за съществуването на русофобски политически режим, неприятелски към Русия и нейния народ, както и политически режим, следен от външен център, неприятелски на Русия, би трябвало да бъде изцяло изключена ".
 
 Александър Дугин (вляво) Александър Дугин (вляво)
Подобно цинично, нападателно и граничещо с " църковен нацизъм " обръщение до момента не е било представяно в толкоз обстоен и решителен тип. 
 
Въпреки че след началото на съветската инвазия в Украйна пропагандните изказвания на Руската православна черква съдържат апели за мир, обществените прояви на кагебиста-патриарх Кирил получават все по-милитаристичен темперамент. Миналата пролет Кирил вкара нова служба - основен боен духовник в зоната на тъй наречените " специфичната военна интервенция ".
 
В началото на 2023 година патриарх Кирил произнесе тирада, в която прикани свещениците и миряните на Руската православна черква по-усърдно да оказват помощ на съветските военнослужещи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР