Руска пропаганда в САЩ и Европа, агресивна политика на Министерството

...
Руска пропаганда в САЩ и Европа, агресивна политика на Министерството
Коментари Харесай

Путин одобри план за хибридна война със Запада. Какво съдържа той?

Руска агитация в Съединени американски щати и Европа, нападателна политика на Министерството на външните работи, флиртът с световния Юг, с цел да се сътвори враждебно отношение към Запада и да го принуди да поддържа Русия в желанието й да прекрои международния ред за себе си и другарските властнически режими са част от проекта, утвърден от висшето управление на Русия.
 
" Всички дейности в западно направление би трябвало да бъдат подчинени на задачата за основаване на условия груповият Запад да се откаже от антируския си курс и да реализира модел на взаимно битие, който да подсигурява сигурността на Русия и нейните съдружници ", се споделя в документ за служебно прилагане на съветското външно министерство, формулиращ " предпочитани области на работа... в светлината на утвърждението на новата външнополитическа идея на Руската федерация ".
 
На 31 март 2023 година Владимир Путин издаде декрет за одобрение на концепцията, който гласи: " Външната политика на Русия е мирна, открита, предвидима, поредна, прагматична, учредена на спазването на общопризнатите правила и правила на интернационалното право и желанието за равноправно интернационално съдействие за решение на общи проблеми и поощряване на общите ползи ". Подобно заявление е извънредно цинично на фона на варварската съветска война против Украйна и геноцидът против украинците. Както и след формалното доказване от голям брой институции, че Русия е нарушила над 400 интернационалните контракта, поразумения, резолюции и споразумения в региона на интернационалното право, започвайки с Устава на Организация на обединените нации.

Но на 11 април на съвещание на колегиума на външното министерство е призната директива, която дава инструкции от напълно друг тип на централния офис, задграничните задачи и подчинените организации на министерството.
 
Всъщност документ, възложен на The Washington Post от една от европейските разследващи организации, разказва посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни:
" Важно е да се сътвори механизъм за идентифициране на уязвимите точки на външната и вътрешната политика на техните (т.н. вражески на Русия страни, бел. ред.) с оглед създаването на на практика стъпки за намаляване на съперниците на Русия. Всеобхватното въздържане на вражески страни би трябвало да се реализира посредством настъпателни осведомителни акции и други ограничения, съгласувани в междуведомствен формат и обхващащи военно-политическата, търговско-икономическата, информационно-психологическата, ценностната и други сфери ".
 
Войната, отприщена от Путин и неговия режим против Украйна, се преглежда в резолюцията като част от световната хибридна война, която би трябвало да докара до основаването на свят, който не се основава на хегемонията на Съединени американски щати. " Резултатът от специфичната военна интервенция значително ще дефинира очертанията на бъдещия международен ред ", се споделя в документа.
 
 Министерство на външните работи на Русия (руско МВнР) Министерство на външните работи на Русия (руско МВнР) Източник: Министерство на външните работи РФ
Дипломатите се преглеждат като още едно поделение на съветската войска в тази война. За да успее в световната специфична интервенция, " човешките, финансовите и организационните запаси на министерството " на външните работи би трябвало да бъдат преориентирани към решаването на тези проблеми.
 
Сред инструкциите е и тази " да се създаде план на документ под условното заглавие " Концепция за многополюсен международен ред ", очертаващ съветската визия за бъдещата архитектура на интернационалното съдействие в разнообразни области, с цел да се укрепи интелектуалното водачество на Русия в насърчаването на сплотяващ и градивен дневен ред на международната сцена ". 
 
 Кремълска дезинформация, съветска дезинформация и агитация Кремълска дезинформация, съветска дезинформация и агитация Източник: Радио Свобода
Руските дипломати би трябвало да показват интелектуално водачество, като се стремят да създадат " безспорен приоритет задълбочаването на съдействието със страни, които поддържат или симпатизират на СВО (специална военна интервенция, бел. ред.) ", " укрепват суверенитета на страните от Азия, Близкия изток, Африка и Латинска Америка, с цел да ги измъкнат от неоколониалната взаимозависимост от Запада ", " основават мрежа от финансови и стопански механизми без присъединяване на Запада " и така нататък
 
Документът също по този начин се базира на нуждата от оценка на " добавената стойност ", която Русия получава от присъединяване си в интернационалните организации, като инструктира да се приготвят оферти за " опциите за смяна на формата, прекъсване или преустановяване на присъединяване в тяхната работа и финансиране, въз основата оценка полезността на такива структури за националните ползи на нашата страна ".
 
Съдейки по последните събития, работата на експертната група на Организация на обединените нации, която следи нуклеарната и ракетната стратегия на КНДР и спазването на съответните наказания, се смята за безполезна и евентуално нездравословна за " националните ползи " на Русия.
 
През март 2024 година Русия, която в този момент е другар с режима на Ким Чен Ун и купува снаряди и ракети от него, блокира удължаването на работата на 15-годишната комисия. Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Москва дава отговор на " все по-наглите обвинявания " на Вашингтон и неговите съдружници против Северна Корея, за която се твърди, че съставлява нуклеарна опасност: " Такъв рисков процес на събитията в района подкопава главните ползи на Руската федерация в региона на националната сигурност. Работата на комисията от ден на ден играе в ръцете на западните подходи ".
 
" Водещ съветски откривател с тесни връзки с високопоставени съветски дипломати " удостовери пред The Washington Post, че решението за експертната група на Организация на обединените нации е " явен сигнал ", че инструкциите, залегнали в секретния декрет, към този момент се извършват. Под " водещ съветски откривател " може да се схваща представител на Московския държавен институт за интернационалните връзки (МГИМО) към Министерството на външните работи. МГИМО е инструктиран да " подсигурява, че обновената идея за външната политика се взема поради в просветителните и научните действия " непрекъснато ".
 
 Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Източник: Zonanews  Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Източник: Zonanews  Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Източник: Zonanews  Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Източник: Zonanews  Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Източник: Zonanews  Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Инструкцията, описваща посоките на хибридната война, която Русия води против западните страни Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР