Участниците в клуба по Физика и химия към Пето основно

...
Участниците в клуба по Физика и химия към Пето основно
Коментари Харесай

Седмокласници от Стара Загора разработиха почистващи препарати за пазара

Участниците в клуба по Физика и химия към Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “ в Стара Загора създадоха почистващи препарати за пазара. Седмокласниците, въодушевени от учителя си по химия и физика Мария Личева, работиха по тематиката: „ Разработването на комерсиален артикул “. Това оповестиха от пресцентъра на Община . Учениците сътвориха артикули за персонална хигиена, стерилизация и почистващи препарати. Работата им се състоеше в изминаването на всички стъпки от планиране и основаване до остойностяване и маркетинг. За сполучливото основаване на продуктите се разчиташе на образователното наличие по химия и запазване на околната среда, физика и астрономия и технологии и предприемачество.

Чрез направата и основаването на марка учениците имаха задачата да проучат пазара за реализация на продукта, да изградят и сформират задачата и визията на бъдещия артикул, да създадат независимо дизайна на етикетите, да изчислят себестойността на производството за всеки един артикул и ценообразуват крайния артикул, както и не на последно място да затвърдят знанията, получени при процеса на образование по предметите.

Физичните и химичните процеси, изучавани в 7 клас, дават богати благоприятни условия за избор на възможни артикули, посредством коитo да се реализира на процедура STEM и STEAM образование.
 Историческият музей в Батак провежда Ваканция в музея-лято 2021 година Историческият музей в Батак провежда " Ваканция в музея-лято 2021 година "
Исторически музей-Батак провежда забавни занимания по програмата " Ваканция в музея-лято 2021 година ",съобщиха от Музея. Отново и тази...

В нашето ежедневие, изключително във време на КОВИД пандемия, на дневен ред е тематиката за хигиената и дезинфекцията. Това е и една от аргументите, учениците да бъдат ориентирани към основаване на: препарат за миене на чинии; течен сапун; препарат за разчистване на баня; препарат за разчистване на стъкла; дезинфектант за ръце и повърхности.

Разработването и основаването на продуктите е направено и с мисъл към екология и запазване на околната среда. След редица изследвания учениците откриха, че течен сапун може да се направи от изцяло естествени артикули, без намесата на парабени и изкуствени оцветители.

В процеса на разработване учениците демонстрираха и своята креативност. Изцяло са техни концепциите и изборът на подобаващи бутилки за продуктите, за цветовата гама, както и какъв парфюм да употребяват.

След сполучливото основаване на препаратите учениците дефинираха целевата група, за която са подобаващи. По този метод вниманието им се насочи и към търсенето на маркетингови тактики за реализация, включващи: предоставяне на име на продуктите - Блисто, разработване на подобаващи етикети, основаване на рекламен слоган; намиране на способи за разпространяване и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР