Участниците в извънредната сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО с

...
Участниците в извънредната сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО с
Коментари Харесай

ЮНЕСКО прие САЩ обратно в организацията

Участниците в изключителната сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО с болшинство одобриха резолюция за връщането на Съединени американски щати в организацията при препоръчаните от Вашингтон условия за последователно погашение на дълга. Това заяви организация ТАСС.

Гласуваха общо 142 страни. 132 делегации поддържаха препоръчаната проекторезолюция. 10 страни се оповестиха срещу, в това число Русия, Беларус, Иран и Китай.

Приемането на решение изисква болшинство от 95 гласа.

Според текста на признатата резолюция неизплащането на вноските от страна на Съединени американски щати в предишното е станало заради условия отвън техния надзор. Ако е допустимо да се формализира връщането на Вашингтон преди 31 юли, неговите делегати ще могат да бъдат определени в Изпълнителния съвет и да вземат участие във всички гласувания до 43-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО.

Предложеният от Вашингтон вид допуска заплащане на остатъка за 2023 година, както и непринуден принос към стратегиите на организацията. Освен това Съединени американски щати даде обещание да подаде молба до Конгреса за съглашение за поетапно погашение на дълга, който в този момент възлиза на 619,6 милиона $.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР