Участие в 17-та Международна конференция ЕЛМА взе кандидатът за народен

...
Участие в 17-та Международна конференция ЕЛМА взе кандидатът за народен
Коментари Харесай

Доц. д-р инж. Медиха Хамза взе участие с доклад в 17-та Международна конференция ЕЛМА

Участие в 17-та Международна конференция ЕЛМА взе претендентът за депутат от СДС-Варна в обединението ГЕРБ-СДС доцент доктор инж. Медиха Хамза. 
Конференцията се организира от 1 до 4 юли 2021 година, а началото и е сложено през 1975 година във Варна. Първоначално конференцията е фокусирана върху електрическите машини, само че с годините се обогатява и сега обгръща всички аспекти на актуалното електроинженерство. Основната цел на ELMA 2021 е да даде опция на академичната общественост, учени, инженери, докторанти, производители и консуматори да разискват и обменят информация за резултатите от техните теоретични и пробни проучвания, потреблението на нови материали и приложението на нови технологии в региона на електрическите машини, задвижванията, силовата електроника и енергийните системи.  В конференцията доцент Хамза взе участие с отчет на тематика „ Изследване на повреди и спирания на електроснабдяването в разпределителните мрежи. “
По думите и, резултатите от нейните проучвания биха повишили качеството на предоставената електрическа сила и услуга и биха понижили загубите от недоставената сила на електроразпределителните сдружения.  " Пандемията промени метода на присъединяване и множеството конференции към този момент се организират онлайн. Освен смяната на формата, се следи наклонност на повишение на таксата за правоучастие, което затруднява и въздейства значително на броя участници. Трябва да се работи по посока на съкращаване на тези трудности, с цел да могат от ден на ден учени да взимат присъединяване в такива конгреси ", разяснява доцент Хамза.  Тя добави, че висшите образователни заведения получават финансиране на база брой обучавани студенти и оценяването по отношение на рейтинговата система. Показателите от научните изявления и планове са част от нея. Затова, по думите и, е значимо за всеки ВУЗ да се развиват фрагментите му в посока научни проучвания, разбори и планове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР