Убийството в Драгалевци“ е изключително тежко престъпление, има подозрения, че

...
Убийството в Драгалевци“ е изключително тежко престъпление, има подозрения, че
Коментари Харесай

МВР с разкрития за убийството на Пеев, случаят се заплита

Убийството в „ Драгалевци “ е извънредно тежко закононарушение, има съмнения, че са забъркани и други лица, като е формирано досъдебно произвеждане за персонално укривателство. Това заяви пред БНТ главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев.

В неделя, в софийския кв. " Драгалевци " беше открит опърлен автомобил, в който беше намерено тяло на мъж. За закононарушението са упрекнати брачната половинка на убития и нейната майка. Обвинението против тях е за това, че съзнателно са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за гибелта е удушаване, показват проверяващите.

Иззет е и видеозапис, само че да го оставим на проверяващите, с цел да преценяват. Записът е объркващ и е в границите на към три минути, сподели още гл. комисар Живко Коцев. 

Той изясни, че следствието е в начален стадий и стартира по сигнал на бащата на жертвата, защото е изгубил връзка с него. Има следи за палеж, опит за изтриване на натрупа, за заличаване на автомобила. На Габриела – брачната половинка на жертвата, е натрапен домакински арест за момента, с цел да си гледа децата. Вече има заповед на шефа на Дирекция „ Социално подкрепяне “, въз основата на отчет на отдел „ Закрила на детето “ по отношение на децата са наложени незабавни ограничения за отбрана и те са дадени за краткотрайно развъждане на родителите на убития мъж Пейо, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той добави, че се чака прокуратурата да изиска непрекъснато „ задържане под стража “ за Габриела.

Ако създадем един разбор на положението, структурата и динамичността на престъпността в народен мащаб, на тежките закононарушения, на убийствата, имаме извънредно висок % на разкриваемост, означи гл. комисар Живко Коцев.

„ Изключения вършат убийства, които са предумишлени, тези, които имат детайл на поръчка, с доста добра подготовка. Те изискват повече време, по-дългосрочно вглеждане в детайлите от страна на оперативните служби и на проверяващите екипи “, уточни Коцев. Нивото на тежките закононарушения е ниско и процентът на разкриваемост е висок, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Това закононарушение, това ликвидиране е добре квалифицирано, авансово е планувано. Самата жертва е следена и изучавана – неговото държание, метод на живот, маршрутите му. В случая е определен подобаващият миг – в гориста околност, когато е бил без защита. Да не забравяме, че неговият профил е широкоспектърен – занимавал се е с преподавателска активност, с научна активност, с охраняем бизнес, бил е в службите за сигурност. Това изисква съществено внимание. Правени са и няколко опита за покушението му, така че това дефинира сложността на следствието, само че това не ни отхвърля “, сподели гл. комисар Живко Коцев.

Той означи, че продължава провеждането на процесуални дейности и оперативно-издирвателни мероприятия с сътрудници от другите служби и в съгласуваност с прокуратурата.

„ Разполагаме с много улики, с доста огромен размер от обстоятелства, само че на този стадий не разполагаме с съответно лице, което да притеглим в качеството на обвинен. На този стадий нямаме данни нито за авторство, нито за обезпечение “, сподели гл. комисар Живко Коцев.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР