Убийството на нацисткия лидер Райнхард Хайдрих, чрез операция Антропоид, е

...
Убийството на нацисткия лидер Райнхард Хайдрих, чрез операция Антропоид, е
Коментари Харесай

`Операция Антропоид:` Убийството на нацисткия касапин от Прага

Убийството на нацисткия водач Райнхард Хайдрих, посредством интервенция Антропоид, е една от тези задачи от Втората международна война, за които всеки би трябвало да знае... само че малко на брой знаят.

Тази подробно планувана задача за убийството на почитан нацистки чиновник остава доказателство за непоклатимата увереност на тези, които се осмеляват да се опълчват на тиранията. В сърцето на Втората международна война нацистката военна машина стегна хватката си над Европа. Мнозина се отчаяха, несигурни какво да вършат. След това, от сенките, интервенция Антропоид се появява като самоуверен проект, умислен от чехословашкото държавно управление в заточение. С кодовото име „ Антропоид “, което значи създание, наподобяващо на човек, тази интервенция ще остане в историята като знак на съпротивата против тъмните сили на потисничеството.

Касапинът от Прага

Мисията? Намерете и елиминирайте Райнхард Хайдрих, човек, чието единствено име провокира боязън и боязън. Уместно прочут като „ Касапина от Прага “, твърдото упр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР