Убийството на журналиста Виктория Маринова е много брутално. Направено е

...
Убийството на журналиста Виктория Маринова е много брутално. Направено е
Коментари Харесай

Психиатър: Ако психопат демонстрира престъплението, значи...

Убийството на журналиста Виктория Маринова е доста брутално. Направено е по нечовечен метод, оставени са следи по психопатски жанр. Това съобщи психиатърът доктор Веселин Гелев пред Нова телевизия.

Психопатията е проблем на характера. Този човек може да е прочувствено студен, на моменти - раздразним и нападателен. Той непременно би трябвало да задоволи нагоните си - хранане, секс, оцеляване. Човекът осъзнава какво прави, само че не може да постави спирачка. Обезврежда жертвата умишлено, това го удовлетворява. По същия метод се случват всички битови произшествия, изясни психиатърът Гелев.

Когато човек извърши такова тежко закононарушение и стартира да осъзнава какво се е случило, той се пробва да замита следите. Никой не показва - " аз убих човек, движа се с кръв... " - в случай че го прави, значи не е той причинителят.

На 1000 психологично заболели, едвам 1-2 имат такива тежки престъпни действия. Тогава човек не се тормози от това, което е направил, тъй като е бил в друго положение

Не се знае дали упрекнатият за убийството на Виктория е използвал опиати. Нападението е било инцидентно, счита експертът. Според него, арестуваният Северин Красимиров не е следил Виктория планувано.

По информация на Нова телевизия убийството е станало сред гориста околност и тенискортове край Дунава. Къщата, в която е живял, е на към 6-7 минути пешком от мястото на престъплението. Улица дели квартала от мястото на престъплението. В квартала няма камери. Не се знае какво е работил Северин в Германия. Той има някакви престъпни регистрации.

Междувременно стана ясно, че при престъпна регистрация в полицията не вършат и ДНК профил. ДНК-банката е прекомерно бедна.

Според доктор Гелев психопатът се отличава със своя жанр на живот. Това са хора, които тормозят животни, малтретират съученици, само че никой не обръща внимание. Психопатът работи импулсивно, това е късосъединителна реакция. След осъществяване на действието осъзнава какво се е случило.

За това най-вероятно обвиненият е споделил с околните си. Психопатът е внушаем и нерешителен. Има биохимична смяна във действието на мозъка и на душeвността, изясни доктор Гелев.

Той се базира на проучване, съгласно което всички пандизчии имат високи равнища допамин. По думите му, естествен човек, който вземе амфетамини, е податлив на асоциално държание. Тласък в сходна посока може да даде и пушенето на трева, съобщи психиатърът.

Реалността за всеки е такава, каквото той си я показва в съзнанието, добави доктор Гелев.

Бивш брачен партньор на журналиста Виктория Маринова и притежател на малкия екран - Свилен Максимов е бил разпитван, съобщи той. В даден миг съм сигурен че бях и част от обвинените, сподели той.

" Благодарим на всички. Бих желал от хората да има подобен мощен отзив за всеки човек в неволя ". Обичам... обичах Виктория. Тя е доста безценен човек за мен, само че всяко човешко създание заслужава и би трябвало да получи подобен отзив ", сподели Максимов.

За последно разговарял с някогашната си брачна половинка сутринта преди убийството. Следобед му се обадила майка й, която била обезпокоена, че Виктория не е отишла да вземе детето.
Той в началото считал, че няма нищо притеснително, само че към 16 часа почнал да се тормози и се провел с другари да търсят къде е младата жена. Имало е предложение да се направи и гражданско претършуване, само че то не е осъществено, тъй като е можело да осуети възможен следствен опит.

" Доста камери прегледахме, сътрудници от компании се отзоваха. Открихме 1-2 записа, препратихме ги по най-бързия метод. Виждаше се един човек, не знаем дали той е индивидът ", сподели някогашният брачен партньор на Виктория.

" Хората не стачкуваха. За пръв път се събраха да окажат поддръжка - да възпламенят свещ, да бягат по маршрута на Виктория - това е поддръжка. Виждам лъч светлинка. Това не е общоприетото мрънкане. Надявам се един ден всяко едно човешко създание в неволя да получи тази поддръжка ", сподели Максимов.

новини.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР