Убийството на 22-годишната Махса Амини предизвика масови протести в Иран

...
Убийството на 22-годишната Махса Амини предизвика масови протести в Иран
Коментари Харесай

Ирански национал подкрепи публично протестите в родината си след убийството на 22-годишната Махса Амини

Убийството на 22-годишната Махса Амини провокира всеобщи митинги в Иран в миналите няколко седмици, само че едвам в този момент нападателят от мъжкия народен тим на страната - Сардар Азмун, поддържа митингите с обява в обществените мрежи.

„ Най-сериозното наказване за мен би било да ме изритат от националния тим, което е оскъдна цена за поддръжката към иранските дами. Засрамете се от тези лесни убийства на хора и дано дамите на Иран живеят. Да живеят иранските дами! “, написа в „ история “ в своя Instagram профил Азмун, представен от DW.

Скоро по-късно футболистът изтри обявата си, само че не и преди тя да доближи до медиите из света.

Иран е една от страните с най-сериозно полово разцепление в света. Жените там постоянно са обект на принуждение и даже убийства, какъвто е точно и казусът с Амини. Причината за крайните дейностите на „ моралната полиция “ е, че тя не е носела хиджаба си на обществено място.

Междувременно иранците изиграха другарска среща през седмицата против Сенегал в Австрия, приключила 1:1. Отборът излезе с черни горнища преди началото на мача, с цел да прикрият националните си знаци, а след изравнителния гол точно на Азмун тимът се въздържа от позитивни страсти и вместо това просто всички в безмълвие се върнаха в своята половина, с цел да изчакат подновяването на играта. Всичко това в символ на поддръжка към гражданското неодобрение в родината им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР