Убитият в гангстерската престрелка беглец от затвора Владимир Пелов е

...
Убитият в гангстерската престрелка беглец от затвора Владимир Пелов е
Коментари Харесай

Страховити разкрития за зверствата на бандата на Пелов в Ботевградско

Убитият в гангстерската престрелка дезертьор от пандиза Владимир Пелов е ръководел свирепа тайфа за убийства, рекет, побои, палежи и търговия с дрога.

Седмици откакто дръзкият рецидивист бе премахнат в престрелка с Марио Панчев-Дебелия, антимафиотите организираха огромна акция в Ботевград и арестуваха сина на Пелов, който също се споделя Владимир, както и още трима членове на бандата.

Задържани бяха и ботевградският хазартен необут Тихомир Миков-Перуката, както и братята Тодор и Борис Ерменкови. Зрелищната акция на Министерство на вътрешните работи се организира във вторник следобяд в миг, когато в Народното събрание се дебатираше по вота на съмнение към държавното управление по тематиката „ Вътрешен ред и сигурност”.

Опозицията желае оставката на кабинета поради поредност и недобра работа на Министерство на вътрешните работи.

Арестуваните Владимир Пелов, Тихомир Миков-Перуката и братята Тодор и Борис Ерменкови са упрекнати в проведена незаконна група, правила убийства, палежи и побои.

Бандата е работила от далечната 2011 година, като неоспоримият водач е бил издъхналият в престрелката в Ботевград дезертьор от пандиза Владимир Пелов. Позовавайки се на собствен източник в Министерство на вътрешните работи, „ Уикенд” оповестява, че хората на Владимир Пелов са забъркани в 5 убийства, 2 палежа и 3 опита за нападение.

Някои от мокрите поръчки са осъществени персонално от Пелов-старши, само че благодарение на сина му и братята Ерменкови. Разследващите настояват, че гарант на множеството закононарушения е ботевградският горист предприемач Тихомир Миков-Перуката.

Мъжът е измежду най-богатите поданици на Ботевград, стопанисва
казино, дискотека и няколко магазина в града, а съгласно мълвата управлява и търговията с дрога и проституция в Ботевград.

Тишо Перуката попада на мушката на криминалистите още на 3 април, когато Владимир Пелов и съкилийникът му Радослав Колев избягаха зрелищно от Софийския затвор, въоръжени с револвер и нож. Тогава главният обвинен за доставка на огнестрелното оръжие бе точно Миков, който е някогашен шеф на Пелов.

Според ченгетата Тишо Перуката е гарант на няколко знакови убийства, осъществени през последните години в Ботевград, за които обвинен като реализатор бе офейкалият от пандиза разбойник. Сред убийствата, приписвани на бандата на Пелов и Перуката, е изтезанието на братята роми Цветан и Марко Петрови. Те бяха убити напролет на 2016 година, а дни след убийството им ченгетата задържаха Владимир Пелов и сина му. Докато Пелов-старши бе в ареста, той бе наказан на 32 години затвор за дръзновен въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград, похищение и пукотевица против служители на реда.

Синът му Владимир изкара няколко дни в ареста, след което бе освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания за двойната екзекуция на братята Петрови. Тогава проверяващите подозираха като гарант на двойното ликвидиране точно Тихомир Миков, който също бе арестуван за няколко часа, само че след това освободен заради неналичието на доказателства.

Докато Пелов е в пандиза, групата въобще не бездейства. Според криминалистите неговият наследник и сподвижниците му Тодор и Борис Ерменкови пробват да унищожават Васил Василев-Петела, за който в Ботевград се мълви, че е един от маститите дилъри на опиати в града.

През есента на 2017 година Петела е нападнат от двама маскирани и въоръжени лица пред дома си, само че съумява да избяга. Преди това, през 2015 година, против него има два бомбени атентата, за които ченгетата са уверени, че са осъществени от Владимир Пелов. Петела е един от очевидците против Тишо Перуката и братята Ерменкови, които съгласно думите му персонално са го заплашили, че ще го унищожават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР