Убитата на 11 септември 2020 г. в дома си в

...
Убитата на 11 септември 2020 г. в дома си в
Коментари Харесай

Убитата в Пловдивско Красимира спяла с пушка до леглото

Убитата на 11 септември 2020 година в дома си в калояновското село Бегово млада майка на две момиченца Красимира Куковска се е страхувала за живота си. Тя спяла с въздушна пушка в стаята си, разкриха източници от следствието против обвинявания в убийството на 21-годишната жена Любомир Петров.

Заплахи

Според другари на жертвата в дните преди да бъде убита, Краси е получавала заплашителни телефонни позвънявания. Затова е държала оръжие наоколо до леглото си. Парадоксът е, че килърът й я е прострелял точно с това оръжие. Впоследствие се е опитал да прикрие пред проверяващите какво в действителност се е случило и в началото е декларирал, че приятелката му и майка на двете му дъщери Красимира Куковска се е самоубила. Срещу тази защитна версия обаче незабавно скочиха всички другари на младата майка, а доказателствата по време на следствието опровергаха думите на Любомир.

Двамата с Красимира се познавали около това, че в село Бегово живеели бабата и дядото на Любомир. Самият той и родителите му живеели в прилежащото село Сухозем. Красимира останала сираче, откакто майка й умряла при злополука, а малко по-късно от тъга болен и татко й, който също умрял. Покойните й родители оставили на Красимира десетки декари с насаждения, които младото момиче траяло да обработва. Тя без проблем въртяла цялото стопанство, оставено й в завещание от родителите й. Печалбите не били по никакъв начин дребни и Красимира била сносно материално. Някъде в този интервал в живота й се появил Любомир. Според близки на жертвата той възнамерявал авансово " свалянето “ на богатата наследница. Въпреки че имала пари, Красимира живеела непретенциозно и не парадирала. Била единствено на 17-18 години, само че се отдала на това да продължи бизнеса със стопанството, наследено от родителите й.

Историята

Любомир в това време не бил добре материално и връзката с Красимира му донесла парите, с които той толкоз доста обичал да парадира, описват близки на младата майка. През 2018 година двамата се събрали да живеят на брачен начала и за няма и 2 години Краси му родила две дъщерички. В това време обаче Любомир не работел, навиквал служащите на жена си по полето, харчел необмислено парите й. По данни на прокуратурата той се срещнал и сближил с дамата, тъй като схванал за нейното положително финансово състояние. По време на взаимното им общуване, с цел да няма кавги, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания  на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, сбирка от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 година се родило първото им дете, а през 2020 година – второто. Любомир не полагал задоволително грижи за фамилията. Предпочитал да се среща с другари, да показва по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Красимира му предоставяла. Наред с това момичето схванало, че Любомир й изневерява. Тя на няколко пъти го хващала, че той си чати с разнообразни други дами.

Когато потърпевшата открила, че финансовите средства са намалели доста, му сложила изискване да ограничи разноските. Скандалите се задълбочили. Любомир обиждал дамата, заплашвал я и ставал нападателен.  Красимира не се оплаквала в полицията, тъй като експанзията била единствено словесна.

Няколко дни преди убийството  Красимира поискала да се разделят, което в допълнение влошило връзките им.  По нейно гледище той си събрал багажа и се изнесъл от вкъщи й в с. Бегово. Обвиняемият не желал да одобри, че губи привилегиите, които му предоставял взаимният живот. Той решил, че в случай че в комфортен миг инсценира самоубийството на Куковска, цялото имущество на дамата, посредством децата,  ще остане за него.  

Престъплението

На 11 септември 2020 година Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира Куковска в с. Бегово и упорствал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той съумял да влезе в къщата, без да бъде пуснат непринудено от собственичката, и се промъкнал в стаята, където тя спяла. Младата майка се събудила и изправила, сюрпризирана от появяването му.  В стаята била оставена пушката, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от обстановката, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. 

Проектилът попаднал в сърцето й и дамата умряла безусловно за секунди. Любомир се обадил на родителите си, на другари и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той показал случая като самоубийство. Обяснявал, че Красимира и той отново се скарали и тя решила да се самоубие от обезсърчение. Затова била хванала пушката и с палец била натиснала спусъка. Така Любомир разигравал близо две седмици проверяващите, написа " Телеграф ". После обаче доказателствата опровергали версията му и Любомир се оплел в личните си спорни показания.

Междувременно дъщеричките на Красимира били дадени за развъждане не на кого да е, а точно на родителите на Любомир. Близки родственици на убитото момиче са завели каузи да си върнат децата.

Обвинението

Само преди дни от Окръжната прокуратура в Пловдив внесоха в съда обвинителен акт против 21-годишния Любомир Петров. Обвинението против него е, че направил съзнателно ликвидиране в изискванията на домашно принуждение и с користна цел. След убийството Любомир бил арестуван, само че близо година по-късно бил пуснат на независимост със правосъдно решение против 80 бона парична гаранция. От прокуратурата стачкуваха и седмица по-късно обвиненият още веднъж бе върнат зад решетките.

За закононарушението, в което е упрекнат, законът планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото. Междувременно приятелите на Красимира не престават да движат петицията в обществените мрежи, с която желаят килърът на младата майка да лежи до живот в пандиза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР