Убиецът от Соло“ профукал 3 млн. лева докато се укривал

...
Убиецът от "Соло" профукал

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Убиецът от „Соло“ профукал 3 млн. лева докато се укривал в чужбина

Убиецът от „ Соло “ профукал 3 млн. лв. до момента в който се укривал в чужбина. Илиян Тодоров прекара 12 години в непознати страни. А преди дни бе екстрадиран от Узбекистан в България. Сега той е зад решетките в пандиза в Пловдив.

Според околните на убитите Кирил и Васил бягството и укриването на касапина е било финансирано от родителя му Венцислав Тодоров

Той е стабилен предприемач в областта на ветеринарната медицина, както и дълготраен водач на Българска социалистическа партия в Перник. Тодоров даже е втори братовчед на президента на България (2002-2012) Георги Първанов. Именно в последните месеци от втория и финален президентски мандат на президента, съдийката Румяна Ченалова оправда на първа инстанция Илиян Тодоров. Тя разпореди той да бъде пуснат от ареста. Впоследствие Софийският апелативен съд и по-късно Върховният касационен съд, осъдиха на пожизнен затвор Илиян, само че той към този момент бе липсващ от страната.

Преди дни Михаил Въжаров,  бащата на убития Кирил, описа в изявление по NOVA, че още преди 13 години юрист го уведомил, че арбитър Ченалова оправдала килъра след договорка с мастит политик. Той й заречен да бъде кариерно нараснала и устроена като арбитър в най-апетитното и доходоносно комерсиално поделение на съда. Ала след това тя беше уволнена след великански скандал и обвинявания в корупция.

Илиян Тодоров изчезна от България в края на 2012 година малко откакто неговият татко Венцислав продава три жилището в Перник и в София

Смята се, че точно с тези пари е било финансирано бягството на касапина от страната. Тодоров е екипиран с подправени документи за идентичност, прекаран от каналджии в Сърбия, откъдето се озовал в началото в Англия, а по-късно сменял неведнъж дестинациите си.

„ През цялото това време Илиян е бил подпомаган финансово и организационно от своите родители. Превеждали са му по 4000 $ всеки месец посредством трети лица. Те са му предавали парите за наеми на квартири и ежемесечни разноски. Целият харч по дългогодишното укривателство на наказания палач е коствал на родителите му към 3 милиона лв. “, настояват фамилиите на жертвите му.

Жестокото двойно ликвидиране е осъществено от Илиян Тодоров в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София

Там се засичат две компании, едната от които преди малко е излязла от дискотека „ Соло “, която се намира на метри от „ Съдебната палата. След разменени реплики Илиян вади нож и намушква трима от съперниците си. След това се качва в такси и изчезва. Впоследствие таксиметровият водач ще опише пред съда, че Илиян му е споделил: „ Карай бързо, че накълцах трима с ножа си “.

Жертвите на Илиян са 21-годишният Кирил Въжаров – вратар на националния тим по хокей на лед, който издъхва на място, и 24-годишният Васил Александров, умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров, който въпреки всичко оцелява. Извършителят е разгласен за национално търсене. Два дни по-късно 22-годишният тогава Илиян Тодоров отива самичък в полицията и се предава. Младежът обаче е с изменена осанка – изрусена коса и изрязани до кожа нокти, с цел да не може да бъде взет биологичен материал.

Източник: Уикенд
Още вести четете в категория Крими&Темида
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР