Убиецът на Виктория Маринова няма да получи доживотна присъда. Максимално

...
Убиецът на Виктория Маринова няма да получи доживотна присъда. Максимално
Коментари Харесай

Убиецът на Виктория няма да получи доживотна присъда: 30 години максимум

Убиецът на Виктория Маринова няма да получи доживотна присъда. Максимално може да получи 30 години отнемане от независимост, предвижда юрист Марин Марковски пред Българска национална телевизия тази заран и изясни за какво.

" Ние, като членка на Европейския съюз, имаме кардинални законови положения, които постановат да се съобразим с европейските инструкции, директивите по отношение на доживотните присъди.

Европейски Съюз е общ брой от хуманни страни, с просвета, с традиция, с обич към хората, с демократични полезности, само че на Балканите е по-различно, тъй че това, което е признато там - че не би трябвало да има 100% доживотни присъди без подмяна, тук не може да откри рационалното съображение.

В България има такава глоба - доживотна присъда без подмяна. Но в случай че неговият юрист го посъветва да се признае за отговорен и той го направи, отпада опцията за доживотна присъда , тъй че той оптимално може да получи 30 години отнемане от независимост - 16, 17, 18 години. Обикновено не ги пускат бързо - най-малко 2/3 от наказването би трябвало да изтърпи, с цел да отиде на по-ранно стартиране ".

" Аз съм уверен, че този човек е безвъзвратен - продължи адв. Марковски. - Който прави закононарушение, все още на закононарушението в никакъв случай не счита, че ще бъде задържан и хванат. Престъпникът се счита за неосезаем.

Той е уверен, че това не е първото закононарушение на арестувания в Германия 21-годишен мъж от ромската махала на Русе.

" В кариерата на този - не мога да го нарека по различен метод, с изключение на, че наподобява на човек, само че не е - има закононарушения, които не са разкрити. И когато не се разкрие едно закононарушение, в примитива се основава едно възприятие, че той е неосезаем и прави тези неща, които нямат нищо общо с човешката природа ", сподели адв. Марковски.

За него няма никакво подозрение, че хванатият в Германия е килърът на 30-годишната тв водеща Виктория Маринова.

" Хванат е в действителност, тъй като ДНК профилът, който е изведен от жертвата е безапелационен.

Съдебният доктор намира при обследването на натрупа толкоз доста справедливи находки, които разрешават категорично да се откри механизмът на убийството, т.е. известно е по какъв метод е изнасилена, известно е тъкмо по какъв метод е убита и се знае кой е килърът. Оттук нататък хората би трябвало да чакат присъдата ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР