Убиецът на малката Дамла от Момчилград - Мехмед Хасан, ще

...
Убиецът на малката Дамла от Момчилград - Мехмед Хасан, ще
Коментари Харесай

25 години ще лежи в затвора убиецът на малката Дамла от Момчилград

Убиецът на дребната Дамла от Момчилград - Мехмед Хасан, ще лежи 25 години в пандиза. 7-годишното момиченце беше намерено мъртво от майка му в дома им в центъра на града на 17 декември 2017 година. Няколко дни по-късно полицията съумя да задържи килъра Мехмед Хасан, който е братовчед на детето. Решението е на Върховния касационен съд и не предстои на обжалване. Висшите магистрати потвърдиха присъдата, дадена от Пловдивския апелативен съд, който усили с две години наказването, наложено на Мехмед Хасан от Окръжния съд в Кърджали.

В решението на магистратите се показва, че увеличеното наложено наказване от 25 години отнемане от независимост по отношение на Мехмед Хасан дава отговор на извънредно високата степен на социална заплаха на закононарушението и на доста високата степен на социална заплаха на самия причинител. Като отегчаващо отговорността събитие магистратите одобриха, че момиченцето било мощно привързано към подсъдимия и изпитвало към него любов. Родителите й също се намирали в близки роднински връзки с Мехмед Хасан, имали му доверие, с което той злоупотребил.

Пред Кърджалийския областен съд делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият е признал напълно обстоятелствата по обвиняването. По тази причина в началото избраното наказване пожизнен затвор е сменено с отнемане от независимост, според наложителното условие на закона в тези случаи.

Мехмед Хасан е наказан да изплати по 150 000 лв. обезщетение на родителите на потърпевшата и 100 000 лв. на нейната баба за претърпени неимуществени вреди. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР