Убер спира тестове на самоуправляващ се автомобил във всички северноамерикански

...
Убер спира тестове на самоуправляващ се автомобил във всички северноамерикански
Коментари Харесай

Първи смъртен случай със самоуправляващ се автомобил, прегазил човек в САЩ

" Убер " стопира проби на самоуправляващ се автомобил във всички северноамерикански градове след съдбовна злополука, оповестява БиБиСи.

Жена е починала, ударена от кола, до момента в който прекосява улица в Темпе, Аризона. Самоуправляващите коли са взели участие в няколко катастрофи, само че съгласно информацията, за пръв път автомобил със самоуправление е взел участие във съдбовен конфликт .

По информация на полицейската работа в Темпе, транспортно средство със самоуправление удря и убива дамата. В продължение на няколко месеца " Убер " тества самоуправляващи се коли в Темпе и Аризона.

Our hearts go out to the victim’s family. We’re fully cooperating with @TempePolice and local authorities as they investigate this incident.
— Uber Comms (@Uber_Comms) 19 март 2018 година

Полицията разяснява, че случаят е станал, до момента в който колата е била в самостоятелен режим . В колата е имало и човек. " Убер " разяснява, че сътрудничи с локалните управляващи в Аризона. Американската администрация по сигурност на придвижването по пътищата и Националният съвет по сигурност на превоза изпращат екипи в Темпе.

" Убер " стартира проби на коли без водачи в Питсбърг през 2016 година Понастоящем компанията има такива стратегии в Сан Франциско, Питсбърг, Торонто и област Феникс , която включва и Темпе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР