Uber ще купи 24 хил. автомобила Volvo, които ще превърне

...
Uber ще купи 24 хил. автомобила Volvo, които ще превърне
Коментари Харесай

Кратки новини: 20 ноември

Uber ще купи 24 хиляди автомобила Volvo, които ще трансформира в самостоятелни

© Neil Hall 99 е броят на жертвите от пътнотранспортни произшествия през 2016 година на всеки милион живеещи в страната съгласно Евростат. Това е най-високият дял измежду страните членки и доста над междинното за Европейски Съюз равнище от 50.
Uber ще купи 24 хиляди автомобила Volvo, които ще трансформира в самостоятелни
Колите ще бъдат доставени сред 2019 и 2021 година, съобщи Bloomberg. От Vоlvo прецизират, че Uber ще инсталира свои датчици и програмен продукт, с цел да могат колите да се движат без лидер, като към този момент от близо година в Съединени американски щати вървят проби на въпросния модел XC90, които се движат независимо. Американската компания влага обилни суми в технологиите за самостоятелни коли, с цел да в профил главния си разход, а точно заплатите на водачите. Според мениджъра на отдела за партньорства с автомобилните компании в Uber Джеф Милър това трансформира компанията в най-големия производител на коли без водачи. Сделката се прави оценка на над 1.1 милиарда $ по цени на американските дилъри, само че за такова количество може да е и по-ниска.

Екоминистърът подписа контракт за създаване на съоръжения за боклуци с кметовете на общините Мадан, Златоград и Неделино. По плана за над 9 млн. лева, финансиран по стратегия " Околна среда ", ще се изградят компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци и апаратура за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци. Общият им потенциал е 4200 т годишно. Съоръженията ще обслужват над 27 500 поданици. В трите общини няма съоръжения и уреди за авансово отнасяне на битови боклуци и за преработване посредством компостиране на зелени и биоразградими боклуци. Събраните битови боклуци в този момент се обезвреждат посредством депониране на районното хранилище в Мадан. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.

Нова санкция от 50 хиляди лева удостовери съдът за управлението на рудник " Ораново " край Симитли. Актът е натрапен вследствие на инспекция от май предходната година от Министерството на енергетиката. Експерти от ведомството направиха инспекция след следващ трудов случай на миньор. Впоследствие са открили, че осъществяваните действия в мината не са планувани в плана за създаване на находището, който е координиран и с министерството. Решението е обжалвано от управлението на " Ораново ", само че и двете правосъдни инстанции го потвърдиха, с което то става дефинитивно.

Мигрантите, потърсили протекция в България, понижават пет пъти в границите на година , разгласи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Държавната организация на бежанците Петя Първанова, представена от " Дневник ". Първанова отбелязва, че заетостта на бежанските лагери е под 20%, а там са настанени под 1000 мигранти. Тази година има 3.4 хиляди новорегистрирани жители от трети страни, потърсили протекция в България, а над 12 хиляди са издадените решения, които се намират в разнообразни етапи. Според данните на организацията 71 деца на мигранти вървят на курсове по български език, а малко под половината от младежите в ученическа възраст вървят на учебно заведение.

Премахнати са над 50 противозаконни магазина на алеята на плаж " Слънчев бряг-север " , оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Причината е, че площта на обектите надвишава утвърдената от министъра скица с 8 хиляди кв.м. Общата повърхност на разрушените обекти е над 1.2 хиляди кв.м, а премахването е почнало от началото на предходната седмица. Сред обектите са група магазини от страната на плажа и оборудване за бънджи, магазин за облекла и обувки.

Инфлацията към момента не е посочила безапелационно възобновяване, излиза наяве от думите на президента на ЕЦБ Марио Драги пред Комисията за стопански и парични въпроси на Екологичен потенциал, съобщи БНР. Драги смята, че икономическото възобновяване на еврозоната е устойчиво и всеобхватно, само че районът към момента се нуждае от паричните тласъци, защото инфлацията остава прекомерно слаба. Очакванията на банката са към края на годината покачването на равнището на цените даже да се забави, най-вече поради по-слабите цени на силата на годишна база. Удължаване на действието на програмата за количествени облекчения ще подсигурява поддръжка за стопанската система с верния размер парични тласъци, смята президентът на ЕЦБ.

Ремонтът на тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус " завърши , оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ". Ремонтите започнаха към края на септември тази година, незабавно откакто беше възобновен трафикът в тръбата за Варна. Досега автомобилният трафик преминаваше в двете посоки в нея. Най-дългият тунел у нас е с ново осветяване, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване. На входовете пък са инсталирани светофарна уредба и променливи пътни знаци. От 22 ноември пък още веднъж ще бъде спряно придвижването в тръбата за Варна - този път за няколко часа, за осъществяване на проби за носимоспособността на моста незабавно след тунела, което също беше ремонтирано през последните месеци.

Visa започва стратегия за заплащане на билети в градски превоз с дебитна, кредитна или предплатена карта. Целта е да може на всички места да се заплаща, а хартиените билети да отпаднат. Според компанията по този начин пътуването ще стане по-бързо, елементарно и несъмнено без значение от типа на транспортното средство. Услугата на Visa към този момент е налична в градския превоз на Лондон, където отбелязва над 1 милиарда пътувания, платени посредством системата. В резултат над 40% от билетите в града се купуват посредством безконтактни карти или мобилни устройства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР