Убежище“ предлага едноименната изложба с фотографии от обектива на проф.

...
Убежище“ предлага едноименната изложба с фотографии от обектива на проф.
Коментари Харесай

„Убежище“ – изложба по повод 70-годишнината на Цочо Бояджиев

„ Убежище “ предлага едноименната галерия с фотографии от обектива на проф. Цочо Бояджиев. Експозицията е открита в изложба „ КО-ОП “, София, като част от Осмия фестивал " ФотоФабрика ". 

Проф. Цочо Бояджиев е един от водещите български учени хуманитаристи, учредител на философската медиевистика в България, със събитието се отбелязва и неговата 70-годишнина. 

На експозицията се показва и книгата „ Разговори за фотографското изкуство “ от Николай Трейман и Цочо Бояджиев “. Освен уловените от обектива фрагменти, феновете могат да видят и видеоразказа от поредицата „ ФотоФигури “, отдаден на проф. Бояджиев: „ Цочо Бояджиев. Миг от доста времена “, на който е създател Еми Барух, публицист и преводач:



„ Един от най-светлите и най-утвърдени несъмнено на нашето време философи. Всъщност, в случай че попитате Цочо Бояджиев за селекцията, която ще бъде показана в изложба „ Ко-Оп “, може би късият отговор би бил безкомпромисност. Селекцията демонстрира различим почерк на човек, който ни приближава до своята сензитивност към света. В центъра на неговия обектив постоянно е индивидът. Това е галерия – пояснение в обич към индивида. Задачата на фотографа, споделя той, е да открие оня, който е заслужен да се трансформира в облик. “

Повече за изложбата „ Убежище “, както и за Осмото издание на фестивала „ ФотоФабрика “ чуйте в звуковия файл.
Изложбата може да бъде прегледана до 12-и октомври в изложба КО-ОП - София.

Снимките са предоставени от  „ ФотоФабрика “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР