Убеден съм, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на

...
Убеден съм, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Убеден съм, че Борисов е наредил ареста на Нено Димов

„ Убеден съм, че министър председателят Бойко Борисов е разпоредил ареста на Димов, а прокуратурата е работила на правилото „ помогни на другарчето “. Това е за краткотрайно отпушване на публичното напрежение. Когато няма вода – ето ви представление “. С тези думи водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов разяснява пред bTV ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Според ген. Атанасов жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се организираха предходната година – избори за Европейски парламент и за локална власт. Проблемът бил замитан, с цел да не повлияе на изборните резултати.

„ В актуалното Народно заседание няма политическа воля за събаряне на това държавно управление. Страхът на Борисов е от публично неодобрение и митинги, които могат да смъкват кабинета. Затова е този внезапен ход – хвърляме една жертва на хората “, сподели още ген. Атанасов. 

Лидерът на ДСБ разгласи още, че Димов е станал жертва на своя кариеризъм.

„ Нено Димов напусна ДСБ, по-късно мина през други политически сили, бих споделил, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм “, сподели още ген. Атанасов и напомни, че в кабинета „ Борисв 3 “ Димов е влезнал от квотата на Вътрешна македонска революционна организация. 

Припомняме, че до задържането на Димов се стигна, откакто екоминистърът в оставка беше упрекнат в умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник. В петък той подаде оставка, която разписа от ареста. Тя бе призната от премиера Борисов и следва да бъде гласувана от Народното събрание. Според прокуратурата Димов е бил осведомен неведнъж за намаляващия размер вода в язовир „ Студена ", само че все пак е разрешил на „ Стомана индъстри " и „ Топлофикация " да я употребяват за промишлени цели в продължение на две години.

Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов остава за непрекъснато в ареста, постанови Специализираният съд в събота. Съдът аргументира решението си с това, че Димов попречи на събирането на доказателства и да повлияе на очевидци, в случай че излезе на независимост. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран съд на 16 януари.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР