Убеден съм, че предстоят по-добри времена, че българските Въоръжени сили

...
Убеден съм, че предстоят по-добри времена, че българските Въоръжени сили
Коментари Харесай

Президентът Радев към випускниците на Военната академия: Създаването на по-добри условия във Въоръжените сили ще зависи и от вашето лидерство

„ Убеден съм, че предстоят по-добри времена, че българските Въоръжени сили ще имат запас, съответен на дилемите в актуалната динамична среда за сигурност. Но по-добрите условия, в които вие да разгърнете вашия огромен капацитет не зависят единствено от финансовото обезпечаване. Те са и въпрос на вярно приоритизиране, на теоретичен метод и ефикасна организация, на водачество и борбеност от всеки един от вас. “ Това съобщи в приветственото си слово президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който бе посетител на тържеството по случай завършването на „ Випуск Ботевски – II промяна “ на Военна академия “Георги Стойков Раковски ”.

Президентът одобри строя на випускниците и ги поздрави с сполучливото им довеждане докрай на образованието във Военната академия.

Държавният глава подсети, че при откриването на академичната образователна година във Военната академия през м.г. е показал, че в обозримо бъдеще най-сериозният проблем пред Въоръжените сили – некомплектът на персоналния състав, освен няма да бъде решен, само че и ще се задълбочи. Че общественият статус на военнослужещите няма да бъде нараснал, или в случай че това стане, няма да отговори на упованията им. Проектите за превъоръжаване няма да се осъществят, а остарялата техника ще се поддържа все по-трудно и ще продължава да излиза от строя, налагайки ограничавания на военните за използване на модерни тактики, техники и процедури, като ни отдалечава от съгласуемост със съдружниците ни. Както и че военните ще разполагат със доста лимитирани запаси, с цел да водят пълноценна подготовка, и че рискът при осъществяване на служебните им отговорности ще продължава да пораства.

„ Доколко тези споделени от мен трендове през предходната година се действителност през днешния ден и ще бъдат в действие и на следващия ден, ще прецените сами “, уточни Румен Радев пред строя.

В приветствието си президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили уточни, че пред випускниците стои път, посипан с провокации, по който от тях като командири ще се изисква от ден на ден за построяването на модерни отбранителни качества и съгласуемост, при лимитирани запаси и остаряла техника. „ По този нелек път ще съумеят тези, които са усвоили най-важните уроци на Военна академия, написани от славни генерации преподаватели и слушатели преди вас – да не разчитате единствено на положителната основа, която ви дава Академията, а да продължавате праволинейно да търсите нови познания и подходи през цялото си кариерно развиване. Да останете правилни на културата на взаимно мислене и деяние, която се гради всеки ден във Военна академия “, съобщи президентът Радев.

Държавният глава се обърна към младите командири и ги прикани да не стопират да търсят нови познания и подходи през цялото си кариерно развиване, служейки правдиво на народа и Отечеството си. „ Смелост, чест и достолепие по командирския ви път “, пожела президентът на випускниците.

На тържественото събитие участваха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на Военна академия „ Г. С. Раковски “ генерал-майор Груди Ангелов, офицери от типовете въоръжени сили, стотици жители и близки на випускниците.
 bx9o2699  bx9o2678  bx9o2667  bx9o2653  bx9o2639  bx9o2610  bx9o2603  bx9o2574  a20i3093
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР