Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента

...
Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента
Коментари Харесай

Радев: Днес е денят на надеждата, редовен кабинет трябва да продължи оздравяването на държавата

" Убеден съм, че народните представители и политическите партии в Народното събрание ясно осъзнават своята отговорност да излъчат постоянен кабинет. България не може да си разреши да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет и то с необятна парламентарна и социална поддръжка " - това сподели президентът Румен Радев пред публицисти на влизане в Народното събрание, където през днешния ден стартира работа 46-ят парламент.

" Първо желая да поздравя народните представители и да им пожелая триумф в тяхната високо виновна работа. Нееднократно съм давал своята оценка за служебното държавно управление и тя е позитивна. Служебното държавно управление стартира значими промени в нашето общество и в страната. Надявам се и редно излъченият постоянен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. От решителните дейности на народните представители зависи да се възвърне доверието в най-важната институция в парламентарната република ", добави президентът.

Според него огромната задача пред депутатите е възобновяване на парламентаризма, държавността и действителният парламентарен надзор.

Той заяви, че ще стартира консултациите с партиите за връчване на изследователски мандат още със стартирането на Народното събрание. На въпрос коя би била третата политическа мощ, на която би връчил мандата, Радев отговори, че това зависи от първите два мандата и от разговора сред политическите сили.

" Днес е денят на вярата ", сподели още президентът.

Очаквайте детайлности...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР