Убеден съм, че може и цената да падне. Тази цена,

...
Убеден съм, че може и цената да падне. Тази цена,
Коментари Харесай

Цветанов: Убеден съм, че цената на изтребителите може да падне

Убеден съм, че може и цената да падне. Тази цена, която към сегашния миг има в офертите, тя не е действителна и тя няма да бъде съотносима към крайния развой, който би могъл да приключи след няколко месеца. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка идните договаряния за придобиване на нов военен аероплан за бойната ни авиация, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес депутатите ще преглеждат проекторешението, което планува Министерски съвет да приготви интернационален контракт и да организира договаряния с държавното управление на Съединените щати за придобиване на нови изтребители F-16V Block 70.

За разлика от съвещанията на Комисията по защита и Комисията по бюджет и финанси, днешното разискване в пленарна зала ще бъде намерено, а решението за това е взето на провелия се тази заран председателски съвет. „ Всички одобриха предлагането, което направих – за намерено съвещание. Ние няма от какво да се крием. Обществото би трябвало да знае къде ще се направи този капиталов разход, за какво го вършим и че това е реализиран политически консенсус от съдружния съвет “, посочи Цветанов.

„ Когато стартират договарянията всъщност с всички елементи, които ще могат да бъдат показани в една подготовка на съглашение сред Съединени американски щати и България, тогава мисля, че ще можем да намерим нужния консенсус за понижаване на цената “, добави той.

Цветанов посочи, че сега всички числа са хипотетични, а детайлите ще бъдат конкретизирани в процеса на договарянията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР