Убеден съм, че до два - три месеца ще успеем

...
Убеден съм, че до два - три месеца ще успеем
Коментари Харесай

Борисов: Коридор №8 ще развие Балканите

Убеден съм, че до два - три месеца ще успеем да свалим роуминга и хората да могат да споделят умерено от двете страни на границата. Това сподели българският министър- ръководител Бойко Борисов по време на конференция след първото съвещание сред държавните управления на България и Македония.

По думите му близо две години тематиката Западни Балкани освен се държи на внимание на всички в Европа, само че действително да се предвижва. „ Убеден съм, че Коридор №8 е като една пълноводна река, към която да се развие стопанска система, бизнес, туризъм. Това е коридорът, който от Албания, през Скопие, до България дава опция да се свърже Азия с Балканите през Дунав и Дунавската тактика, както и надлежно с топлото пристанище на София`, сподели Борисов.

Той акцентира, че политиката е да се причисляват в областта на инфраструктурата, връзката, енергетиката, тъй като това са услуги и вложения, които ще доведат до по-високи приходи. " Хората желаят да имат работа, приходи, да пътуват и да вършат бизнес, а ние сме длъжни това да им го осигурим. Политиката ни е всяка една столица да бъде обвързвана с друга на Балканите. Това не е рисково за Европейски Съюз, като страховете на Европа са за многото проблеми, които имаме. Всяко ново присъединение води до спомагателни проблеми. Това, което ние предлагаме е една доста забележима стъпка за хората на Балканите и Европа ", сподели Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР