У нас започва национално допитване лятно или зимно часово време

...
У нас започва национално допитване лятно или зимно часово време
Коментари Харесай

Правителството пита българите лятно или зимно часово време искат

У нас стартира национално допитване лятно или зимно часово време избират българите. Отговорите ни ще бъдат взети поради при оформянето на позицията кой от двата разновидността ще избере България. Това се постанова, откакто Европейската комисия взе решение промяната на времето да бъде анулирана през 2019 година.

Дали избират да остане лятното или зимното часово време българите могат да заявят на държавния портал -  www.euaffairs.government.bg.

Темата за и срещу промяната на стрелките се повдига от години, когато наближи моментът времето да се реалокира с час напред или обратно. Краят на дебатите пристигна откакто Европейската комисия инициира референдум и европейските жители избраха това да остане в предишното. Според предлагането на комисията през 2019 година ще спрем да местим часовника, а всяка страна ще реши на лятно или на зимно часово време да остане.

Допитването на енергийното министерство ще продължи до 11 октомври, след което отговорите ще бъдат систематизирани в национална позиция. Тя пък би трябвало да бъде показана на Евросъюза до края на март 2019 г.  

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР