У нас нивото на сигурност и защита е същото, каквото

...
У нас нивото на сигурност и защита е същото, каквото
Коментари Харесай

Емил Ефтимов: Година след войната българските граждани могат да се чувстват защитени и сигурни

У нас равнището на сигурност и отбрана е същото, каквото имат всички страни по Източния фланг на НАТО, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов

" Една година след началото на войната вършим всичко допустимо българските жители, обществото ни да се усещат предпазени и сигурни. Българските жители се радват на същото равнище на сигурност и отбрана каквото имат всички страни по Източния фланг на НАТО ". Това сподели в студиото на началникът на защитата адмиралЕмил Ефтимов.

От сериозна значимост е помощта за Украйна от демократичния свят, сподели още адмиралът. Но едно е гражданската позиция, друго е позицията на началника на защитата.

" Моята отговорност е да подкрепям нужните отбранителни качества на българската войска, да се развиват и българската войска да се модернизира, по тази причина да се вземе вярно съответно политическо решение сме дали нужната военна експертиза ", сподели той.

Припомни, че на Консултативния съвет за национална сигурност при президента е изпратил обстоен разбор за положението на българската войска и в края на разбора е призовал да се работи ускорено за модернизацията на армията, като е показал най-приоритетните планове, които развиването на войната е удостоверил като вярна приоритизация.

Повтори, че решенията за даване на техника са политически, а той е виновен да даде единствено съответната военна експертиза. Категоричен е обаче, че нямаме опция да поддържаме остарялата руска техника.

Според адмирал Ефтимов няма директна връзка сред предоставената военна техническа помощ на Украйна и ускорение на модернизацията на българската войска. Заяви, че до България е имало единствено едно съответно предложение за заместваща техника от страна членка на НАТО и то е било за бронетанкова техника.

" За страдание нямаше развиване по този въпрос. Ставаше въпрос за заместваща техника - в случай че ние предоставим нещо на една страна, какво можем да вземем в подмяна ", посочи началникът на армията ни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР