У нас е регистриран първият случай на Южноафриканския вариант на

...
У нас е регистриран първият случай на Южноафриканския вариант на
Коментари Харесай

И южноафриканският вариант на COVID-19 вече е в България

У нас е регистриран първият случай на Южноафриканския вид на, прочут още като Бета.

От Националния център по заразни и паразитни заболявания прецизират, че носителят е краткотрайно пребиваващ в страната ни. Намира се в София и е на възраст сред 30 и 40 година Той е бил на домашно лекуване и към този момент е здрав.

Междувременно доказаните случаи на Делта разновидността у нас към този момент са седем. С разновидността, идваща от Индия, са се заразили две дами и петима мъже на възраст сред 30 и 55 година Всичките са от столицата. Само един от тях е приет в болница.

Освен посочените Бета и Делта разновидности в НЦЗПБ са оценени още 192 клинични проби от пациенти от разнообразни райони на страната. 190 от пробите демонстрират Алфа вид на COVID-19 (британски), както и други два изолата, които не се причисляват към вируси с нараснало значение.
 Коронавирусът в България: Без умряли за денонощие, в 20 области не са открити нови случаи Коронавирусът в България: Без умряли за денонощие, в 20 области не са открити нови случаи
Броят на новите случаи на коронавирус намаля като безусловно число, само че се усили леко като %. 16 са новооткритите случ...

Министерството на здравеопазването обръща внимание, че проучвания демонстрират, че Алфа, Бета и Делта разновидностите са по-инфекциозни от в началото зародилия вирус в Ухан, Китай.

По тази причина Министерството на здравеопазването приканва българските жители да подходят отговорно към личното си здраве и това на своите близки, като изберат имунизацията против COVID-19.

Здравните управляващи наблюдават разпространяването на разновидностите на ковид, като при риск за публичното здраве има подготвеност за въвеждането на спомагателни противоепидемични ограничения.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР