Тюркоазеното крайбрежие на Турция гостоприемно посреща всички, които жадуват за

...
Тюркоазеното крайбрежие на Турция гостоприемно посреща всички, които жадуват за
Коментари Харесай

Тюркоазено октомврийско лято в Ликия ♥ Наслада за духа и тялото

Тюркоазеното крайбрежие на Турция гостоприемно посреща всички, които жадуват за още слънце и летни завършения през октомври. От меката прегръдка на Памуккале и острова на Клеопатра, до руините на античния град Хиераполис и светилището на Аполон, красивата Анталия, античния град Мира и пътешествието с лодка до Плажа на костенурките Изтузу, ДЕА Травъл ви повежда на незабравимо премеждие из Ликия. В него има място за извънредни разходки с яхта до остров Кекова и мистериозния потопен град, както и за полет с балон или парапланер над Памуккале. Ценителите на вкусната храна ще имат опция да се насладят на специалитетите в рибното населено място на курорта Фетие и да опитат защити виновност на локалните мазета. Великолепието на най-красивите плажове на Турската ривиера и спа-комплексите под намерено небе с термални басейни, кални и сероводородни бани, са неустоимото прелъщение, съпътстващо 8-дневното странствуване, проведено от ДЕА Травъл.

(Pamukkale, Turkey)

(Pamukkale, Turkey)

♥ Пухкавият белоснежен парадайс на Памуккале и античния Хиераполис

Причудливата геоложка забележителност Памуккале се слави като 8-то знамение на света и е безспорна визитна картичка на Турция. Природата обилно е разляла своята хубост, създавайки приказно белия пейзаж на тази „ Памучна цитадела “, ситуирана на 20 км от град Денизли. Горещите води на 17 естествени извора образуват халюцинационен каскаден пъзел от близо 100 „ пухкави “ варовикови тераси, наречени травертини. Термалните извори са фамозни с лечебните си качества от хилядолетия, а през вековете този древен спа-оазис е бил притегателно място за знатната римска аристокрация. Памуккале е част от международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, а грижите за опазването на достоверни му тип разрешават на туристите да се потопят в разкоша на стеснен брой от топлите скални басейни. Ще имате тази чест.

В непосредственост до този естествен феномен се намират руините на свещения град Хиераполис, за който се допуска, че е учреден при започване на 2-ри век пр.н.е. като балнеолечебен център. Предстои ви вълнуваща разходка в предишното, съхранило превъзходната архитектура на огромния амфитеатър, построен през 129 година в чест на визитата на император Адриан, Храма на Аполон, внушителния Некропол, Арката на Домициан, римските бани, археологическия музей, базиликата и гроба на свети деятел Филип.

Ако желаете да се насладите на хубостите на Памуккале и Хиераполис от птичи взор, не пропускайте 45-минутния полет с балон, който ще ви предложи изумителни гледки и шампанско за лукс.

(Hierapolis, Pamukkale, Turkey)

(Hierapolis, Pamukkale, Turkey)

(Pamukkale, Denizli, Turkey)

(Pamukkale, Turkey)

(Pamukkale, Denizli, Turkey)

♥ Фетие и великолепието на залива Йолю Дениз

Приютен в закрит от ветровете залив на границата сред Егейско и Средиземно море, Фетие очарова с атрактивното си комбиниране от красиви плажове и исторически забележителности. Традиционните риболовен лодки и съвременни яхти допълват сантименталната атмосфера на града, прочут с впечатляващото си пристанище и славещ се като обичано място на парапланеристите. Вкусните гозби в локалното рибарско населено място са наложителен щрих от програмата на ДЕА Травъл. В древността градът, носещ името Телмес, бил фамозен с прозорливите си гадатели, а през днешния ден туристите могат да се допрян до останките от античната ликийска просвета, измежду които е фамозния Скален некропол с гробници, изсечени в канарите през 4-ти век пр.н.е. На 15 км от Фетие ще се гмурнете във великолепието на залива Йолю Дениз – истински парадайс с тюркоазени води и кадифено бяла плажна линия, обхваната от обилна растителност и гори.

♥ Романтично пътешестване до Плажа на костенурките Изтузу

Кратко пътешестване с корабче по река Далян ще ви води до един от най-красивите плажове в Турция – Изтузу. Това допряно от Бога кътче е дом за гнездене на застрашените костенурки Карета, тип на 45 милиона години, които снасят яйцата си сред май и октомври. Близките кални бани и ликийски гробници са неизменима част от това еднодневно премеждие, наситено с изключителни естествени хубости, богата история и многолика просвета.

(Dalyan Belediyesi, Turkey)

(Green sea turtle)

♥ Райският остров на Клеопатра (Остров Седир)

Екскурзия с яхта ще ви води до този баснословен оазис, ситуиран в залива Гьокова на Егейско море – желан от феновете на морски круизи и ценителите на красивата природа, спокойствието и тишината. Остров Седир, именуван островът на Клеопатра, омайва с кристалните си води, нежно белите си плажове и руините от античния римски град, които са главната туристическа атракция тук. Според легендата, Марк Антоний наредил да докарат бял пясък от Червено море за медения месец с обичаната му, която не желала да стъпи на земя, друга от египетската. Баните на Клеопатра пък били издигнати от приятелите на царицата като подарък на мястото, където преди време бликнал парещ минерален извор, чиято вода имала извънредно благотворно въздействие върху кожата. Според преданията, неземната хубост на Клеопатра се дължала таман на целебното деяние на тези богати на калций и магнезий води.

♥ Древният град Демре – Мира и остров Кекова

Древният град Мира, който през днешния ден носи името Демре, е учреден през 5-ти век пр.н.е., а негов знак е църквата „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “, където ликийският архиепископ е служил през целия си живот. Внушителните скални гробници припомнят за достолепното минало на Мира, а гръко-римският амфитеатър е най-големият в Ликия и една от главните атракции в града. Обиколка с яхта ще ви води до остров Кекова, чиито транспарантни води разкриват руините на античните градове Кекова и Симена, потънали вследствие на земетресение. Много от останките се издигат над водата, а на дълбочина 5-6 метра се виждат контурите на антични улици и храмове, саркофази, амфори и антични съдове.

(Dalyan, Ortaca, Turkey)

(Demre,Turkey)

♥ Перлата на Турската ривиера – Анталия

От великолепието на водопадите Доден до колоритните пазари с подправки и ръчно направени сувенири, обзорната обиколка на Анталия слага хубав край на 8-дневното премеждие по турското крайбрежие. Няма по какъв начин да пропуснете вкусните локални специалитети и разходката из Стария град Калейчи с часовниковата кула и фамозното Йъвлъ Минаре („ Нагънато минаре “), незабравим монумент на селджукската архитектура, издигнато при започване на 13-ти век. Най-големият тунелен аквариум в света – Анталия Аквариум, ще ви разноски из впечатляващия подводен свят на 40-те си тематични аквариума, дом на стотици екзотични представители на морето и океана.

Запазете своя октомври за великолепието на Ликия и морето, което в никакъв случай не остарява.

(Old town Antalya, Turkey)

(Old town Antalya, Turkey)

Научете повече на:
Контакти: 0886 405040

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР