Тя ще свързва автори от 14 държави. Страната ни е

...
Тя ще свързва автори от 14 държави. Страната ни е
Коментари Харесай

Първата асоциация на писателите от Югоизточна Европа вече е факт

Тя ще свързва създатели от 14 страни. Страната ни е хазаин на формалното основаване на асоциацията, а ръководителят ѝ е българин. Защо обаче е нужно обединяване сред създателите от другите страни?


Писането не е вятър работа. Може би за жалост. Защото в случай че беше вятър, щеше да прескача границите сред страните и нямаше да се нуждае от превод. Засега обаче доста български творби остават непознати в непознатите страни.
Захари Иванов, ръководител на Асоциация на писателите от Югоизточна Европа: Ние желаеме да прескочим тази бариера. Искаме всички да се усещаме дружно.
Написаното на гръцки остава непознато за нас. В Италия пък не подозират за доста български създатели. Така сякаш сме си близо, само че отново не се чуваме.
Захари Иванов, ръководител на Асоциация на писателите от Югоизточна Европа: Езерата на нашите творби затъват в някакво тресавище покрай границите.
Така идва концепцията за обединяването на писатели от 14 страни в Югоизточна Европа. Асоциация, която ще свързва наши и непознати писатели. Така в България ще се издават техни творби. И някъде там ще четат наши.
Лука Чедрола, италиански публицист: Това е страховит късмет да се построи мост сред хората.
Дълги и невидими мостове. От тези, които от време на време се оказват най-съществени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР