Тя посочи и че укритите данъци от бензиностанции, които са

...
Тя посочи и че укритите данъци от бензиностанции, които са
Коментари Харесай

Започна Се! Властите Погнаха Марешки!

Тя уточни и че укритите налози от бензиностанции, които са манипулирали данните си за предходната година, възлизат на 5 милиона и 300 хиляди лв..

" Ние реализираме денонощен мониторинг и на излаз, и на вход в данъчните хранилища, в бензиностанциите. Там има доста открити случаи от сътрудници, в които се манипулира нивомерната система, касовите апарати ", добави шефът на приходната организация.

На въпрос дали в ценовата политиката на веригата бензиностанции може да има нередности, тя съобщи, че съществуват търговски механизми, които разрешават горивата да се купуват по-евтино на едро.

На срещата министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че все още се ревизират 16 обекта. В хода на срещата не стана ясно кои обекти тъкмо се инспектират от управляващите.

Все отново Маринов уточни, че за проверяваните обекти има подадени сигнали, само че без конкретика.
" Явно има напрежение в сектора, получаваме разнообразни сигнали ", призна силовият министър.

Началникът на междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата Петър Чергов разгласи, че на срещата с присъединяване на ръководители на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, началници на бранш " Икономическа полиция ", чиновници на ГДБОП и митниците, се е обсъждало основаването на национална карта на обектите, в които се прави разпространяване на горива.

" Въпреки задължението на търговците за подаване на информация към Национална агенция за приходите и митниците, се оказа, че има такива, които съумяват да заобикалят разпоредбите ", установи Чергов.

Представителите на другите институции предоставиха данни за 2018 година - 13 спецоперации на територията на цялата страна, 141 тествани обекта, 247 открити нарушавания, 3 досъдебни производства, 955 000 литра неотчетено, само че продадено гориво, както и други 724 000 литра иззето гориво.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР