Тя посочи, че руският патриарх Кирил няма да може да

...
Тя посочи, че руският патриарх Кирил няма да може да
Коментари Харесай

Коя по-точно е Митрофанова да обвинява украинците в провокация,...

Тя уточни, че съветският патриарх Кирил няма да може да участва на погребението:

" Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще участва представител на патриарха - митрополит Западноевропейски Нестор. Той към този момент е тук ", съобщи Митрофанова, представена от БГНЕС.

Вчера оглавяващият краткотрайно българската черква митрополит Йоан заяви, че.

Руският дипломат си разреши да съобщи, че наличието на украинския нравствен водач Епифаний е голяма провокация.

" Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската черква в това число. Това е провокация, тъй като тази черква не е приета от Българската. Това е безспорна провокация от страна на Фенер (където се обитава Вселенската патриаршия - бел.ред.), съобщи Митрофанова.

 

В края на живота си и на службата си като глава на българската черква, патриарх Неофит осъди съветската експанзия в Украйна.

 

" Унищожителната война срещу братска Украйна, която беше последвана от не по-малко ужасяващия християнската ни съвест боен конфликт в земите, осветени от богочовешкото наличие на Спасителя, за следващ път припомниха на всички нас значимостта на армията за всеки народ и страна ", се

Малко по-късно Кирил изпрати съболезнователно писмо във връзка кончината на Сливенски митрополит Йоаникий. Писмото обаче бе адресирано не до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, а общо " до членовете на Св. Синод ", което е жестоко нарушаване на църковния протокол в такива случаи. Съболезнователните писма, поради наличието си, имат ненапълно персонален темперамент, по тази причина се изпращат до персони, в тази ситуация – до предстоятеля на съответната черква, а не до институцията.

 

Както можем да се досетим Кирил направи това единствено дни след Богоявление, което е на 6 януари. Неговоти писмо е от 14 януари.

 

Дори и отвън обидата персонално от главата на съветската черква към починалия ни патриарх, коя по-точно е Митрофанова да разяснява кое е провокация и кое не, коя е тя да пробва да настрои българите против украинските духовници, при все това нейната страна единствено през вчерашния ден, където не престават да живеят хиляди наши сънародници - украински българи?!

И коя по-точно е Митрофанова да приказва за провокации, когато тя от време на време заплашва и с думите си наскърбява управляващите в България? Само последният от доста образци за това е а по отношение на самодейността за разглобяване на още по-абсурдния паметник " Альоша ".

 

И коя по-точно е Митрофанова да приказва за провокации, когато безусловно преди дни реши, че няма да извърши отговорностите си към българската страна, когато бе?

 

И коя по-точно е тя да приказва за провокация, когато нейната страна атакува непровокирано суверенна Украйна? Или когато нейната страна е тази, която не разрешава на украинските българи в окупираните територии да учат български език и да приказват на него?  Или пък когато самата Митрофанова, макар че от толкоз време е дипломат в България, продължава да показва отхвърли си да приказва на български език? За информация - в украинското посолство не е по този начин, там се приказва български език.

 

На Митрофанова ѝ е време да си върви. И сигурно няма място на опелото на българския патриарх.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР