Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но

...
Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но
Коментари Харесай

Външно министерство е готово е за замразяването на сметките на Руския културен център

Тя уточни, че Министерство на външните работи няма компетенцията да приложи глобите, само че е належащо бързо приемане на нормативен акт.

" Външното министерство показва поредна позиция за нуждата от приемане на умишлен, нормативен акт, който да уреди в целокупност публичните връзки и да регламентира пълномощията и отговорностите на обособени институции по използването на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз, Организация на обединените нации и на национално равнище върху заледяване на финансови активи ", съобщи Габриел.

Габриел напомни за основаната Координационна група за използване на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз, под председателството на Министерството на финансите. Задължението за заледяване на финансови средства и активи е директно използвано в българското законодателство и попада в компетентността на съответните кредитни, финансови и други национални институции, уточни Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че Руският културно-информационен център в София се обитава в постройка, построена на терен, преотстъпен от държавното управление на България на държавното управление на Съюз на съветските социалистически републики посредством междуправителствена конвенция, подписана на 27 май 1975 година Тя уточни, че в този момент центърът се управлява от краткотрайно изпълняващ длъжността шеф, член на състава на дипломатическата задача в София, поради което се употребява с имунитет по Виенската спогодба за дипломатическите връзки. 

Вицепремиерът и външен министър съобщи, че в междуправителствената конвенция няма текст, в който да се показва, че центърът им дипломатически имунитет. Руският културно-информационен център е юридическо лице, със личен бюджет и банкова сметка в България. Габриел уточни, че Россътрудничество и ръководителят Евгени Примаков попадат в листата на Европейски Съюз на глобените лица. Тя съобщи, че на интернет страницата на центъра се вижда връзка с Россътрудничество. Габриел добави, че актуалният шеф на Руския информативен център е бил шеф на отдел " Документално поръчителство и надзор, стопанско ръководство и административно-икономическо подкрепяне " на Россътрудничество, като това оказва се от оповестени обществени документи.

България се управлява и съблюдава поредно единния метод на Европейския съюз и неговите страни членки по отношение на Руската федерация след началото на съветската военна експанзия против Украйна, акцентира тя.

 

Относно противодействието на хибридните закани Габриел уточни, че страната ни подхваща дейни дейности на национално равнище и като член на Европейски Съюз. Тя напомни за присъединението на България предходната година към Европейския център за върхови достижения за противопоставяне на хибридните закани в Хелзинки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР