Тя е сред най-талантливите музиканти към днешно време. Анастасия Кобекина

...
Тя е сред най-талантливите музиканти към днешно време. Анастасия Кобекина
Коментари Харесай

Тя е сред най-талантливите музиканти и преди дни направи дебюта си на българска земя

Тя е измежду най-талантливите музиканти към днешно време. Анастасия Кобекина гостува в София на 7 март и очарова българската аудитория, видя кореспондент на Sofia24.bg . Челистката плени феновете в зала " България " с позитивната и слънчева сила, която излъчва и с виртуозната си техника. Започва да учи виолончело на 4-годишна възраст. Кобекина е родена на 26 август през 1994 година в съветския град Екатеринбург в семейство на музиканти. Рускинята направи дебюта си на българска земя със Софийската филхармония в концерт, дирижиран от Велиана Вълчева. 

Тя учи при Франс Хелмерсон и проф. Йенс-Петер Майнц в Германия, а по-късно продължава образованието си в Париж при Жером Перну, а по-късно учи бароково виолончело при Кристин фон дер Голц във Франкфурт на Майн.

В зала " България " тя призна, че е повлияна от творчеството на татко й Владимир Кобекин, който е композитор. Кобекина извърши на бис неговото произведение за чело и дейре - " Гаярда ". Тя има издадени два албума дружно с татко си. Любопитно е, че Анастасия Кобекина свири на виолончело " Антонио Страдивари “ от 1698, обилно предоставено от фондация " Stradivari Habisreutinger “.

" Много ви благодаря за топлото посрещане. За мен беше чест да работя с надарената диригентка Вилиана Вълчева ", добави още Анастасия. 

Кобекина е измежду създателите в Русия, които незабавно са декларирали своето отрицателно отношение към През този сезон я чакат осъществявания с реномирани оркестри като оркестър " Тонхале “ – Цюрих, дирижиран от Пааво Ярви, Берлинския симфоничен оркестър с Андрис Пога, Франкфуртския радиооркестър с Аня Билмайер, Чешкия филхармоничен оркестър, дирижиран от Якуб Хруса, Националния оркестър на Тулуза, Фестивалния оркестър на Гщаад, Националния оркестър на Белгия и турне с Базелския Камерен оркестър.

Получила е самопризнание на интернационалните състезания като състезанието " Чайковски “ (Санкт Петербург, 2019) и състезанието " Енеску “ (Букурещ 2016). Била е определена в селекцията на BBC " Нова генерация “, випуск 2018–2021, а през 2022 получава премията на фондацията за подкрепяне на млади реализатори " Borletti-Buitoni “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР