Тя е само на 28, но вече я сравняват с

...
Тя е само на 28, но вече я сравняват с
Коментари Харесай

Певицата Барбара Прави: много се надявам следващата Евровизия да е в Париж

Тя е единствено на 28, само че към този момент я съпоставят с Едит Пиаф. Барбара Прави - момичето, което тази година ще показва Франция на " Евровизия ". Със своята ария " Voila " (Воала) тя дава безапелационна поръчка, че френският шансон не е демоде.

Колкото повече култури събираш в себе си, толкоз по-цветен си, а това е скъпо за един актьор - споделя Барбара Прави. Родена е в Париж преди 28 години, само че събира в себе си цяла Вселена от култури.

" Единият ми дядо е от Иран, а другият е от Белград, Сърбия. Бабите ми са от Полша и Алжир ", сподели представителят на Франция на " Евровизия " Барбара Прави.

" Kогато се родиш някъде, когато имаш разнообразни корени, не можеш да прецениш коя част от теб на какво се дължи. Не знам дали съм повече французойка или надвива сръбското, иранското в мен. Това е като с цветовете - в случай че смесиш синьо и жълто и добавиш и зелено, получаваш един напълно нов цвят. Когато го погледнеш, не можеш да определиш коя от краските е победила - това съм и аз. Аз съм този нов цвят, роден от доста разнообразни култури ", сподели още Барбара Прави.

Българска национална телевизия: Тоест ти си малко като дъгата. Такава е и музиката ти.

Барбара Прави: Да! Точно по този начин! О, това ми хареса - ще употребявам този израз! Аз съм като дъга!

" Най-важното нещо за мен е песента ми да звучи като поема. Внимателно сортирам всяка дума в текстовете си, желая всяка да е на мястото си. За мен това е от значително значение. Останалото е дело на въображението ми. Например в идния ми албум ще чуете части, в които има чело, в други пък има арабски ритми. Музиката може да е всякаква, само че в основата за мен е френският шансон. Звученето, което диря, е това на Шарл Азнавур, на Едит Пиаф, тъй като това е музиката, която аз обичам да чувам ", показа Барбара Прави.

Медиите във Франция все по-често я съпоставят с Едит Пиаф. И има за какво.

" За мен е голяма чест да ме сравнят с подобен актьор като Едит Пиаф. Това, което малко на брой знаят за нея е, че тя е била страховит текстописец. Написала е голяма част от песните си. Но е била и доста мощен темперамент, същинска кралица на шоубизнеса. Винаги е знаела какво и от кого желае, разпределяла е дилемите, само че тя е била в центъра на всичко. Сама е решавала каква да бъде кариерата й - нещо, което е по-скоро типично за нашето съвремие. Обичам музиката й, само че боготворя самата Едит Пиаф, тя е същинско ентусиазъм. Надявам се да наподобявам на нея по освен това от косата си ", сподели представителят на Франция на " Евровизия ".

Отказва да показа Франция на Евровизия в продължение на няколко години. Преди година написа песента за Детската Евровизия, която носи първата френска победа на състезанието. Сега е време да излезе на сцената. С една доста красива ария.

" Понякога в живота просто усещаш по кое време е пристигнал верният миг за нещо. Кога една врата е подготвена да се отвори пред теб. Не мога да обясня за какво, само че усетих, че в този момент е времето да се явя на състезанието. И съм сигурна, че постъпих вярно. Времето е в този момент, тъй като се чувствам като приключен актьор. А и доста имам вяра в песента си " Воала ", сподели Барбара Прави.

" Нямам самообладание да отида в Ротердам и да я изпея на сцената там. Истината е, че когато се съгласих да се явя на Евровизия, се разрових в албума си и се пробвах да избера ария от него, с която да показва Франция. Но не почувствах нито една от тях, а те са доста. Но нито една от тях не ме накара да желая да я защитя на сцената на Евровизия. Написах " Воала " и просто знам - тя е моята ария. В нея се приказва за смелостта да бъдеш себе си, да бъдеш открит ", сподели още певицата.

" И това съм аз. Вижте ме. Такава съм, даже когато съм съвсем гола пред вас. Това е всичко, което владея - това са очите ми, това е косата ми. Ето ме! Това е посланието ми към света. Искам да ви опиша толкоз доста неща, уповавам се да са ви забавни. Това е историята на една певица, която обезверено има потребност да бъде чута от публиката. Която мечтае да допре сърцата на хората. Това е обръщение за вяра. За смелостта да се заявиш пред света ", сподели Барбара Прави.

" Всичко това ще стане още по-ясно и на феновете, когато ме видят на сцената в Ротердам. Ще бъда сама. Ще можете да видите всяка моя реакция, да почувствате всяка въздишка, да съпреживеете страстта - моята и на песента. И ще ме разберете ", сподели Барбара Прави.

Ето какво още сподели надарената певица за Българска национална телевизия:

" Много съм разчувствана за Евровизия. Всъщност даже нощес не можах да заспя, тъй като единственото, което можех да мисля, беше, че денят наближава и скоро е време да отпътува за Ротердам. До напълно скоро бях доста спокойна, само че в този момент към този момент чувствам напрежението. И въпреки всичко си споделям - давай, момиче, можеш да го направиш!

Винаги преди да изляза на сцена си отстранявам няколко минути, в които да остана сама със себе си. Концентрирам силата си ето по този начин (показва доста готино) и когато запея, като че ли следва детонация (атм - споделя ПУУФ) и би трябвало просто да почувствате силата, която ви предавам.

Много, доста се надявам идната Евровизия да е в Париж, само че ми е мъчно да предсказвам дали това ще се случи. Конкуренцията е голяма, другите участници са страхотни и ще би трябвало всеки от нас да даде най-хубавото от себе си, с цел да завоюва. Зависи и какво ще хареса публиката - в случай че желаете да танцувате, моято ария не е за вас. Но пък на нея можете хубаво да си поплачете. Не зависи от актьора. Това, което е в моите ръце, е да предам цялата обич, която имам в сърцето си. Да споделя любовта си - това е единственото нещо, което мога да направя ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР