Тя е от Барселона, на 25 години, с буйна розова

...
Тя е от Барселона, на 25 години, с буйна розова
Коментари Харесай

Запознайте се с Айтана: AI модел, който печели 10 000 евро на месец

Тя е от Барселона, на 25 години, с буйна розова коса и сексапилни извивки.

Всяка седмица получава десетки персонални известия с предложения за среща.

Но макар естественото си лъчение, тази млада жена е виртуален модел с изкуствен интелект.

Казва се Айтана и е първият испански модел, основан благодарение на AI, споделя Euronews.

Миналото лято Рубен Круз, нейният дизайнер и създател на организация The Clueless, претърпява сложен интервал, тъй като няма доста клиенти.

" Започнахме да проучваме метода си на работа и осъзнахме, че доста планове се отсрочват или анулират заради проблеми отвън нашия надзор. Често това се случваше по виновност на инфлуенсъра или модела, а не заради проблеми с дизайна ", споделя Круз.

Затова вземат решение да основат собствен личен инфлуенсър, който да употребяват като модел за марките, които се обръщат към тях. Така се появява Айтана, чиято осанка е близка до съвършенството.

Според основателя ѝ, виртуалният модел може да печели до 10 000 евро на месец, само че междинната сума е към 3000 евро.

" Направихме го, с цел да не подвластен от други хора, които имат его, мании или просто желаят да изкарат доста пари, като театралничат ", споделя Круз.

Айтана печели малко над 1 000 евро за реклама, а неотдавна стана лице на Big, компания за спортни добавки. Качва и фотоси по долни дрехи във Fanvue, платформа, сходна на OnlyFans.

Само за няколко месеца тя събира над 121 000 почитатели в Instagram, а фотосите ѝ получават хиляди гледания и реакции.

Дори получава персонални известия от известни персони, които не знаят, че не е автентичен човек.

" Един ден прочут латиноамерикански артист ѝ написа, с цел да я предложения на среща. Самият той има към 5 милиона почитатели и някои от нашия екип са гледали негови телевизионни сериали, когато са били деца ", споделя Круз.

" Той нямаше визия, че Айтана не съществува ", прибавя той.

Всяка седмица екипът на организацията има среща, с цел да програмира живота на Айтана.

Решават какво ще прави през седмицата, кои места ще посети и кои фотоси ще бъдат качени, с цел да захранят почитателите ѝ. Но няма фотосесии, няма промяна на дрешника, а единствено композиция от изкуствен интелект и специалисти по дизайн, които употребяват Photoshop, с цел да създадат допустимо моделът да прекара уикенда в Мадрид, да вземем за пример.

" През първия месец осъзнахме, че хората следват живота, а не изображенията. Тъй като тя не е жива, трябваше да й придадем малко действителност, с цел да могат хората да се свържат с нея. Трябваше да разкажем някаква история ", изяснява графичният дизайнер.

Ето за какво Айтана има доста ясно изразена " характерност ". Тя е основана като фитнес запалянко, решителна и със комплициран темперамент. На уеб страницата се дефинира като общителна и грижовна.

" В Айтана е вложен доста труд. Създадохме я въз основа на това, което обществото харесва най-вече. Помислихме за усетите, заниманията и трендовете, които са на мода през последните години ", изяснява Круз. След като анализирали трендовете, осъзнали, че ориенталската просвета се е европеизирала доста през последните години, по тази причина се пробвали да уловят това в розовата коса на модела.

Айтана е толкоз сполучлива, че дизайнерите към този момент са основали втори виртуален модел, наименуван Мая, " малко по-срамежлив ". Имената също не са определени инцидентно - и двете съдържат съкращението за изкуствен интелект (AI).

Агенцията е затрупана с молби от компании, които желаят собствен персонализиран модел. " Те желаят да имат облик, който не е действително лице и който показва полезностите на марката им, тъй че да няма проблеми с приемствеността, в случай че би трябвало да уволнят някого или към този момент не могат да разчитат на него ", споделя Круз.

Съществува и опция за икономисване на разноски от възнаграждения за инфлуенсъри.

" Ким Кардашиян печели един милион евро за фотография в Instagram, а не лекува рак. Никой не печели милион евро за това, че е качил фотография в обществена мрежа, това ми се коства неуместно ", споделя дизайнерът.

Агенцията счита, че това може да помогне за понижаване на пазарните цени и да даде подтик на дребните компании, които не могат да си разрешат огромни рекламни акции.

Инициативата обаче не е лишена от критици.

Мнозина се притесняват, че нереалистичното съвършенство на моделите може да повлияе на младото потомство да се вманиачи по постигането на такава визия.

Критики се насочат и към мощно сексуализирания облик на моделите.

В отговор на това организацията декларира, че те просто следват естетиката, която към този момент е основана от същинските инфлуенсъри и самите марки. " Ако ние не следваме тази хармония, марките няма да се интересуват от нея. За да се промени тази система, би трябвало да се промени визията. Светът генерално е сексуализиран. ", допълват основателите на Айтана.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР