Тя е българска попфолк и джаз певица, текстописец и моден

...
Тя е българска попфолк и джаз певица, текстописец и моден
Коментари Харесай

Най-интелигентното й интервю: Срина политиците със земята, даде ценни съвети на хората

Тя е българска попфолк и джаз певица, текстописец и фешън дизайнер. Исмигюл Дуран Наим, както е цялото име на двукратната носителка на оценки в телевизия " Планета " Есил Дюран, приключва Националната музикална академия в класа на музикалния възпитател Ирина Чмихова със компетентност " Поп и джаз пеене ".

Родената в Хасково изпълнителка на " Луда съм, че те обичам " взе участие в журито на риалити форматите Music Idol и " България търси гений ", а в " Маскираният артист " влезе в ролята на Ангела.

След нещастието със земетресенията в Турция и Сирия Есил, която има турски генезис, споделя, че в случай че се наложи и може да помогне, е подготвена да тръгне за Турция. По този мотив я потърсиха от " България Днес ".

- Есил, ще отидете ли в Турция?

- Ако се наложи - отивам! Особено в случай че с това ще съумея да подтиквам по някакъв метод хората. Но по-скоро виждам да съм потребна тук с цялата организация и по тази причина към този момент не върша такива проекти. Не за друго, а тъй като не мисля, че ще съм толкоз потребна, както експертите, от които потърпевшите хора в Турция в действителност имат потребност сега.

- Готова ли сте да съпреживеете болката от протичащото се, в случай че идете?

- Аз съм доста съчувствен човек и се притеснявам, че усещанията ще ме държат дълго време. По стичане на събитията бях в Турция дни след предходното опустошително земетресение през 1999 година в Измит, както и след ужаса на 11 IX в Щатите. Чух разказите за прекарванията на хората от първо лице и се сблъсках с усещания. Картините им дълго време не излизаха от главата ми. Но в този момент за Турция никога няма да се предпазя и замисля, в случай че с работата и компетенциите ми ще съм потребна! Знам единствено, че от музика към момента нямат потребност. За жал в Турция не си взеха поука от предходните трусове и отново им се случва. Какво значи това? Означава " Поправете се! ". А това е лакомия! С малко пари и строителни материали се стигна до толкоз доста човешки жертви и разрушени фамилии. Не природата и студът убиха хората, а неприятното строителство.

- Кога идва студът в душата?

- Скоро открих, че е пристигнало времето за отбрана на правата на човешката душа. Започна от ден на ден да се усеща какъв брой на напред във времето е пристигнала. Психологията е всичко в днешния ни живот - отношението сред хората, характерите им, аргументите за държанието им. Няма неприятни, има засегнати хора. Такива, които носят контузиите в себе си. И в случай че не ги излекуват, бъдещето им няма да е това, което би могло да бъде. Най-големият мраз на душата идва, когато не виждаш смисъл да живееш и просто се загубиш. Човек е основан да бъде с живец, а не просто да съществува. Функцията му е да бъде благополучен. Да намира смисъл да се разсънва всеки ден, да отива на работа, да желае да се развъжда. Това са естествените инстинкти. В живота ни тук, на Земята, сме основани да бъдем борбени все пак, което ни се стоварва на главите.

- Какъв урок ни дават всички тествания, стоварили се в последно време върху нас?

- Често мисля за това, което се случва, тъй като знам, че нищо не идва инцидентно да ни наранява, да ни е зле, или просто ей по този начин. Идва като огромно предизвестие. Природата ни отмъщава. Първо ни затвори. После пристигна войната. Сега земетресението. Какво е всичко това - лакомия! Какво желаеме? Повече, и още, и повече. Искаме непременно да приказваме с егото си, да се заявяваме, жадни сме за власт, пари, въздействие. Оттам идват проблемите на човечеството. Ако сме по-смирени, ще можем да живеем с малко, ще сме по-добри, ще вършим всичко с обич. Тогава няма да се случват сходни неща. Защото природата е доста по-интелигентна от нас и знае. Тя е нашата майка. И ние като нейни непослушни деца, които са сгафили и не се държат уместно, биваме наплескани и нахокани от нея. Природата ни демонстрира къде бъркаме и по какъв начин би трябвало да станат нещата. Това единствено една строга майка може да го направи.

- Как ще се трансформират нещата?

- В началото на 2020-а година четох думите на почитателите на Петър Дънов, съгласно които " това беше единствено дребното леко начало, което ни приготвя за всичко, което следва ". Казах си " Боже Господи! Какво по-лошо може да има от Коронавирус? ". Та ние спряхме! Някой постави света на пауза. Подобно нещо в никакъв случай в живота на нашето потомство не беше се случвало. Не беше допустимо да има нещо още по-лошо. И по-късно пристигна войната в Украйна. И замлъкнахме. Светът още веднъж спря. По различен метод. Хората сме алчни, яростни, към този момент нищо не вършим с обич. Станали сме плебеи на материалните неща и стремежи, изместили сме фокуса от любовта и смирението. Никое друго потомство до момента не е живяло в такова материално обилие като нас. Погледнете политиците ни!

- Как се показват?

- Те са несъответстващи по отношение на това, което се случва! Нито могат да се оправят с войната, нито знаят по какъв начин да приказват, успокоят, убедят или завоюват доверие. Целта им непременно е властта, а не дали могат да водят хората в вярната и добра посока. Не инцидентно сме в политическа рецесия. Защото от хора, изпаднали във властова невроза, не чакам нищо положително! Техният фокус е преместен върху това да застанат отпред и да вършат политика.

Не, не е това думата. Политиката е една, множественото й число към този момент е притеснително. То не съществува и кара алените ни лампички да светнат. Това единствено демонстрира по какъв начин политиците ни гонят своите ползи, поради които няма по какъв начин да се обединят с другиго в една политика. Те приказват неверно, употребяват неверни терминологии, страдат от фикс идея за великолепие и се разболяват от всичко това. Донякъде ги разбирам и постоянно ги скърбя! Те въпреки всичко са хора и съгласно мен имат проблеми поради нелекувани предходни контузии.

Забелязвате ли, че множеството от тях са комплицирани, изпаднали са в несъответстващо положение, трансферират си топката, не се държат респектиращо, не са израснали добре, не са гледани с обич. Те стават водачи, само че нямат естествени фамилии, а имат проблематични връзки. Ако един мъж не може да завоюва една жена, по какъв начин ще завоюва един народ?!

- Може би играят някаква тяхна си игра?

- Честно казано, не знам на какво играят политиците ни, само че всичко се принизи дотам, че се държат като деца. Много от тях са непораснали в това отношение и имат незряло държание. Би трябвало да си създадат хубава психотерапия. И то освен у нас. Политиците по света не желаят да бъдат едно цяло, работещо в името на нещо, а търсят и гонят персоналните си ползи.

Затова са рецесиите. Това е голям урок от природата. И когато научим уроците си, имам вяра, че ще живеем по-добър живот. Също когато България разбере, че би трябвало да върви в посока туризъм и селско стопанство. Защото ние можем да се изхранваме и имаме даденост от Господ, която никой различен я няма.

Много съм удовлетворена, че у дома се храним с екохрани и си вършим киселото мляко. Посещаваме наши растителни и скотски ферми. Чувствам се толкоз горда, че в България имаме такава опция на фона на задълбочаващата се хранителна рецесия по света. Това е идващото затруднение, за което да се подготвим и да преживеем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР